Kiadhatatlan lakások az egyetemvárosokban

Pénzcentrum2011. augusztus 19. 09:35

Nincs roham az albérletek iránt a nagyobb egyetemi városokban. Ennek egyik oka, hogy nőtt a lakásbérlet-kínálat, másrészt egyre javul a kollégiumi ellátottság - írja a Napi Gazdaság.

Számos, a napilap által megkérdezett ingatlanközvetítő arról számolt be, hogy nem érzik a diákalbérletek iránti kereslet jelentős mértékű erősödését. Így van ez Veszprémben, Miskolcon, Avason, Nyíregyházán, valamint Pécsett is.

Szegeden ugyanakkor már június elején sok érdeklődő volt, augusztusra pedig felerősödött a kereslet is. Bár Szegeden is vannak kollégiumok, azonban igen kevés a férőhely, így sok diáknak nem marad más alternatívája. Debrecenben bár jó a kollégiumi ellátottság, ennek ellenére mégis felpezsdült a kereslet.

A választék várostól függően 20-30 ezer forintról indul. A hazai diákok körében ugyanakkor a 2-3 fős bérlemény maximuma havi hatvanezer forint. Természetesen akadnak ennél többért kínált lakások is. Helytől, mérettől, állapottól függően akár 100-180 ezer forintot is elkérhetnek a főbérlők. Természetesen ezek az ingatlanok elsősorban a külföldről érkező diákok körében találnak gazdára.

 

Címkék: