Ítéletidő: itt a legrosszabb a helyzet az országban

Pénzcentrum2011. július 29. 13:32

Július második fele nem kedvez a belföldön nyaralóknak, de még nagyobb gond, hogy a viharok, jégverések és rekord méretű esőzések jelentős károkat okoznak az emberek otthonaiban.

Az idén nyáron bekövetkezett szeszélyes viharok és esőzések miatt több mint 18 000 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a Groupama Garancia Biztosítóhoz eddig, melynek kárösszege már meghaladta az egymilliárd forintot. Az ország szinte minden régiója érintett az időjárási viszontagságokban, de továbbra is kiemelkedően sok kárt, mintegy 6400 darabot Északkelet-Magyarországról regisztráltak.

A lakásbiztosítási kárbejelentések száma az elmúlt hét viharai, felhőszakadásai, jégverései, illetve villámcsapásai következtében a biztosítótársaságnál meghaladta a 6000 darabot, melynek kárösszege több mint a 380 millió forint. Az előrejelzések szerint a következő napokban is hasonlóan csapadékos időre számíthatunk, így a szakértők a hétvégén további bejelentésekre készülnek.

Kiemelkedően sok, összesen 6700 db bejelentés érkezett villámcsapások kapcsán, ebből csak az elmúlt egy hétben több mint 1370 darab.

A vállalat szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését, a biztosító mindent megtesz a károk mielőbbi rendezéséért. A károk gyors feldolgozása érdekében a társaság rendkívüli intézkedéseket is bevezetett: a károk felmérését hétvégén is folytatják, a helyszíni szemlézést a leginkább érintett helyeken külső szakértők is segítik.

A kisebb értékű, 100 ezer forint alatti károk esetén a biztosító alkalmazza a telefonos kárrendezést, amelyek gyorsított ütemben kerülnek kifizetésre. A társaság 500 ezer forint értékhatárig egyszerűsített kárrendezést alkalmaz, a nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A június óta folyamatosan jelentett viharkárok több mint 62%-át már lezárta a biztosító, és a villámlással kapcsolatos károk - amelyek rendezéséhez bizonylat szükséges - is már 58%-ot meghaladó arányban kifizetésre kerültek.

 

Címkék: