Június 22.: az áremelés napja

Pénzcentrum2011. június 20. 13:17

Szerdán nulla órától bruttó két forinttal emelkedik a benzin és három forinttal a gázolaj literenkénti ára. Az áremelkedést elsősorban a forint dollárral szembeni gyengülése magyarázza, amit a görög adósságválsággal kapcsolatban fellángolt befektetői félelmek számlájára írhatunk.

Szerdán (2011. június 22-én) nulla órától 2 forinttal emeli a MOL a benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 357,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 351,9 forintért adja majd.

 


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű (benzin esetében 2, gázolajnál 3 Ft-os) emeléssel szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 374-375 forintos literenkénti áron, míg a gázolajat 368-369 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok.

A üzemanyagár esetében a szerdától esedékes áremelkedést elsősorban a forint árfolyamának dollárral szembeni gyengülése magyarázza, ugyanis a dollárban mért benzin és gázolaj jegyzésár nem mutatott érdemi emelkedést a héten.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: