Egymásnak feszül a két gázszolgáltató

Pénzcentrum2011. február 28. 09:32

Az EMFESZ Kft. gázszolgáltató engedélyeinek visszavonása után, január 13.-ától, nagyobb ügyfélkör került 90 napra a Főgáz Zrt. ügyfelei közzé. A 75 ezer embert továbbra is megtartani akaró vállalat kérvényezte szolgáltatási területének végleges kibővítését - írja a Világgazdaság.

Ezzel a kibővítéssel véglegesen a Főgázé lehet ez a 75 ezer ügyfelet lefedő terület. A Magyar Energia Hivatalnak (MEH) április 13.-ig kell dönteni a területek hovatartozásáról. Eredetileg Tigáz területén lévő felhasználók többség is szívesebben maradna a jelenleg végső menedékes szolgáltatójánál, csupán 0,4%-uk szeretne a Tigázhoz visszamenni - Mondta Koncz László a Főgáz Zrt. vezérigazgatója, egy a cég által készített felmérésre hivatkozva.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy az EMFESZ-hez tartozó, de korábban Főgáz területen most kijelölt fő menedékes szolgáltató a Tigáz is meg kívánja tartani a most szerzett területet, erre vonatkozó kérelmének leadási határideje március 1. A terület fogyasztóit ugyanakkor, közel 57 ezres kör, a Főgáz is visszavárja saját berkeibe.

A verseny elsősorban szolgáltatások minőségének terén zajlik a fogyasztókért, ugyanis az árazás, mind a Tiszántúlon, mind a fővárosban egységes lesz. 

 

Címkék: