Sárga csekket kapnak az Ex-Emfesz ügyfelek: a csoportos beszedés érvénytelen

Pénzcentrum2011. február 4. 16:52

A FŐGÁZ közzétette a számlázásról és mérőállás bejelentésről szóló tájékoztatóját azon fogyasztói részére, akik korábban az EMFESZ/gas.hu szolgáltatását vették igénybe a Tigáz területén.

Az elmúlt időszakban számos megkeresés érkezett a társasághoz a számlázással és a mérőállás bejelentéssel kapcsolatban. Az ügyfeleknek a 90 napos kijelölési időszakban (2011. január 13 - április 13-ig) nem kell mérőállást bediktálniuk. A számlázás alapja a korábbi szolgáltatótól kapott adatok alapján becsült 2011. I. negyedévi fogyasztás lesz, amit három egyenlő részre bontva, mint havi részszámlaértéket számláznak ki az ügyfeleknek a kijelölés 90 napja alatt. Az első számlákat várhatóan 2011. február 16-tól postázzák.

A FŐGÁZ mint új szolgáltató kijelölése miatt a korábbi csoportos beszedési megbízások (állandó banki átutalások) érvénytelenné váltak. A társaság minden új ügyfelének számlához rendelt készpénzátutalási-megbízást (sárga csekket) küld. A számlán közlik a szükséges azonosítókat, adatokat, így az ügyfeleknek ezek birtokában a későbbiek során lehetőségük van - számlavezető bankjuknál - csoportos beszedési megbízást adni, illetve a számlákat elektronikus úton fogadni (papír alapú számla helyett e-számla) a Díjnet (www.dijnet.hu) szolgáltatásán keresztül.

A 90 napos kijelölési időszak elteltével az ügyfelek újra választhatnak, hogy diktálni kívánják-e mérőállásukat vagy sem. 

 

Címkék:
díjnet,