Ex-Emfesz ügyfelek figyelem! Ekkor olvassák le a gázórákat

MTI2011. január 20. 16:58

Február 4-ig olvassa le a budapesti és Pest megyei, a 2011. január 13-tól a Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt. (Tigáz) ellátásába került Emfesz-ügyfelek gázmérőit a Főgáz Földgázelosztási Kft., illetve annak megbízott vállalkozói - közölte a Főgáz. Az E.ON és a GDF Suez is azt közölte, hogy a Magyar Energia Hivatal határozatának megfelelően február 4-ig leolvassa az Emfesz volt ügyfeleinek valamennyi mérőóráját.

A Magyar Energia Hivatal január 5-én 90 napra, január 13-i hatállyal felfüggesztette az Emfesz Kft. gázkereskedői engedélyét, majd január 11-én megnevezte azokat a gázszolgáltatókat, amelyek átveszik az Emfesz ügyfeleit.

A Főgáz közleménye szerint a mérőleolvasást végző munkavállalók sorszámozott, fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, és a cég megbízásából mérőleolvasást végző Multiplex Kft. valamint Universitas Kft. munkatársai - a társaság által kiállított - megbízólevéllel rendelkeznek.

A közlemény szerint a mérőleolvasás ütemterve a Főgáz internetes oldalán elérhető, egyben arra kérik az ügyfeleket, hogy a megadott időpontokban tegyék lehetővé a mérőleolvasást.

Az E.ON korábban szintén úgy tájékoztatott, hogy február 4-ig leolvassa az átvett fogyasztók mérőóráit.

A GDF Suez is azt közölte, hogy a Magyar Energia Hivatal határozatának megfelelően február 4-ig leolvassa az Emfesz volt ügyfeleinek mérőóráját. Közleményében a cég arra kéri fogyasztóit, hogy tegyék lehetővé a gázmérő leolvasását az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. munkatársainak. A leolvasott mérőállás alapján kezdődik a számlázás, a társaság üzletszabályzatában rögzített feltételekkel - fűzi hozzá a GDF Suez.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A társaság felhívta a figyelmet arra is, hogy a fogyasztók megkapják a társaságtól az egyetemes szolgáltatói szerződést, amelyet aláírásukkal ellátva vissza kell küldeniük a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálatának.

 

Címkék:
égáz, dégáz,