Ez a világ legdrágább eladó háza + fotók

Pénzcentrum2010. november 24. 16:02

Egy párizsi magánpalota a legdrágább eladó lakóház a világon a maga 140 millió dolláros (29 milliárd forintos) árával. Az ingatlan a francia főváros Foch marsallról elnevezett sugárútján található, 2600 négyzetméter lakóterületű, 12 szobával és 12 fürdőszobával rendelkezik.


Ugyanakkor nem ez a világ legértékesebb lakóépülete, mivel a Mukesh Ambani indiai üzletember egymilliárd dolláros (207 milliárd forintos) toronyháza még a francia palotánál drágább - azonban sajnos nem eladó.

 

 

A párizsi kastély 1912-ben épült Montmorency hercegnőnek, majd annak 1927-es halála után a híres műgyűjtőé, Antenor Patinoé lett. A falon Henri Rousseau óriási képe lóg, a 18. századi kandalló és a bútorok többsége muzeális értékű.

 

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Négy kisebb lakást is fellelhetünk az épületben, amit a személyzet részére alakítottak ki. A szomszédságban található az Avenue Fochon, az Onassis és a Rotschild palota is. A márványdíszítés, a hatalmas kristálycsillárok, az aranyozott szegélyek és a korinthoszi oszlopok még pompázatosabbá teszik a kastélyt.

 

 

Összehasonlításként: az általunk talált legdrágább, eladásra kínált magyar lakóépület egy 1,79 milliárd forintos családi ház, amely az első kerületben, a Gellért-hegyen található. Az Citadella közvetlen szomszédságban elhelyezkedő épület 1230 négyzetméter alapterületű, és 15 szobával rendelkezik.


Címkék:
toronyház,