Eladó a sportceleb milliárdos luxuslakása + fotók

Pénzcentrum2010. október 21. 16:58

Az egykori teniszcsillag, Pete Sampras 25 millió dollárért (mintegy 5 milliárd forintért) árulja 2008-ban vásárolt kaliforniai házát. A volt világelsőt több szavazáson is beválasztották minden idők legnagyobb teniszjátékosai közé. 64 tornagyőzelem fűződik nevéhez, ezek közül 14 Grand Slam. Ezzel a teljesítménnyel második az örökös világranglistán a svájci Roger Federer mögött, aki éppen tavaly vette át tőle a címet, és jelenleg 16 nagytorna győzelemnél tart. 

Az eladásra meghirdetett ingatlan egy 20 hektáros területen, a hegy tetején található. Innen csodálatos kilátás nyílik a magaslat alatt húzódó völgyre és a környező hegyekre (képek forrása: www.nbcwashington.com). 

Az 1200 négyzetméteres kétszintes házban minden megtalálható, ami a luxus elengedhetetlen kelléke. 

Van benne hatalmas ebédlő tölgyfa asztallal. 

A nappalit fehér tölgyfa padlózat borítja, a külső fal üvegből készült és üvegajtókon keresztül lehet a hátsó udvarra jutni.

Az ingatlanhoz 7 háló és 10 fürdőszoba tartozik.

Ezen felül fellelhetünk még egy pókerszobát és egy szórakozató média centrumot is. A ház körül fedett verandákat, beépített barbecue-központot és medencét is láthatunk.

Mindezeken túl a meghirdetett tulajdonhoz tartozik még egy 111 négyzetméteres vendégház, valamint egy 186 négyzetméteres konditerem. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A volt világelsőnek saját, éjszaka is kivilágítható teniszpályája van. 

A ház alkonyatkor sem egy utolsó látvány.

A 20 hektáros birtok bejárata lent, a völgyben található.

A 39 éves sztár 286 hétig vezette az ATP hivatalos világranglistáját, ami még mindig rekord (Roger Federer csak egy héttel marad el ettől). 1993-1998 között pontszámok alapján hat éven keresztül ő volt a legjobb játékosa. Tizenöt éves karrierje során a Grand Slamjeinek felét (7) Wimbledonban nyerte, ezzel a tenisztörténelem legtöbb londoni győzelemével dicsekedhet. A US Opent ötször, az Ausztrált kétszer sikerült elhódítania. Azonban a karrier Grand Slamet (mind a 4 nagytorna megnyerése) nem sikerült elérnie, mivel a salakborítású Roland Garroson soha sem tudott diadalmaskodni.

Pete Sampras győzelmei: 14 Grand Slam, 11 ATP Mesterek Tornája, 34 ATP Tour és 5 Tenisz Mesterek Kupája.

 

Címkék: