Hajdú Péter szerint miatta ér többet a szomszédok háza...

Pénzcentrum2010. augusztus 4. 05:22

Hajdú Péter szerint emelkedett a szomszédos nyaralók értéke, miután ő és családja apartmant vásárolt Balatonföldváron. Ingatlanpiaci szakértők szerint is befolyásolhatja házunk, lakásunk, nyaralónk értékét az, hogy ki lakik a szomszédban.

Hajdú Péter ezer szállal kötődik Földvárhoz. Mint a népszerű műsorvezető a Blikknek elmondta: feleségével, Sarka Katával is a Balaton-parti településen ismerkedtek meg. Hajdúnak már nyolc éve is volt Balatonföldváron egy apartmanja, azt eladták, majd egy séta alkalmával kinézték azt a helyet, ahol később nyaralót vettek.

Az ingatlan külső és belső medencével, balatoni kilátással rendelkezik. (Csak az egyik apartman a Hajdú-családé, nem az egész épület.) 


A szomszédság és az ingatlan értéke

A Pénzcentrum által megkérdezett ingatlanpiaci szakértők szerint is befolyásolja az ingatlan értékét az, hogy ki lakik a szomszédban. Az új építésű társasházak, lakóparkok esetében például bevett szokás, hogy ismert arcokkal, celebekkel hirdetik a lakásokat -ilyenkor az ismert emberek általában komoly kedvezményt kapnak az adott ingatlan árából, és az sem elképzelhetetlen, hogy maguk is oda költöznek (legalább egy ideig).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Korábbi cikkünk a témában:Mégsem ajándékba kapta Hajdú Pétertől a gyönyörű törökbálinti luxusvillát Sarka Kata - Kattints!

Ezek a hirdetések azonban elsősorban olyan személyiségekre épülnek, akik a magyar fogyasztók szemében egyértelműen pozitív értékeket képviselnek (például Kovács "Kokó" István, vagy a vízilabda válogatott tagjai). Hajdú Péter azonban sokkal inkább megosztó személyiség, így - a szakértők szerint - az ő jelenléte elsősorban egy vérbeli rajongó számára lehet vonzó. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy Hajdú manapság már nem playboyként, hanem példás férjként és családapaként szerepel a bulvárlapok címlapjain, így adott esetben az egész család számára megfelelő nyaralót keresőknek jelenthet egyfajta mintát.

Ugyanakkor könnyen lehet, hogy a sztárság hátrányai - például a lesifotósok, újságírók fokozott érdeklődése - a szomszédok életét is megkeseríthetik.

Címkék: