Betörők kedvencei! Itt a veszélyes kerületek és a városok listája!

Pénzcentrum2010. április 20. 10:02

Többek közt a biztonsági ajtó és a riasztó kiválasztása szempontjából sem árt tudni, hogy az ország és a főváros egyes területein milyen eséllyel lehet betörésre számítani. Az ingatlanmagazin.com utánajárt, hogy lakóhelytől függően pontosan mire kell felkészülni.

Azt, hogy a lakásába milyen eséllyel törhetnek be, nyilván minden ingatlantulajdonos tudni szeretné. Ahhoz, hogy ennek esélyét latolgassuk, ismernünk kell egyrészt az adott területet érintő lakásbetörések számát, valamint azon lakóingatlanok mennyiségét, amelyek mint potenciális célpont számításba jöhetnek. Cikkünk az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Statisztikai és Elemző Osztályától kapott, 5 évet átölelő országos és fővárosi betörési statisztika, valamint a Központi Statisztikai Hivatal lakásállományra vonatkozó adatsorai alapján készült. Ezek segítségével számítottuk ki, mekkora az esélye arra, hogy egy adott évben betörjenek egy-egy fővárosi kerület vagy megyeszékhely ingatlanjába, és megnéztük azt is, hogy egymáshoz képest mennyivel veszélyeztetettebbek az egyes lakóhelyek betörési szempontból.

Fővárosi latolgatás

Ami Budapestet illeti, betörési szempontból a legbiztonságosabb a VII. kerület, amelynek lakásaiba 0,2 százalékos eséllyel törnek be, ami azt jelenti, hogy itt évente 10 ezer lakásra vonatkoztatva 20 betörés történik.

Tovább a teljes cikkre és a vidéki városok listájára...

Címkék: