Abramovics menni Amerika! Hitel nyet, alku dá

Pénzcentrum2010. január 30. 15:02

A dúsgazdag orosz milliárdos 19,5 millió dollárt fizetett egy Toszkán-stílusban épült hollywoodi villáért. Abramovics számos ingatlannal rendelkezik Moszkvától kezdve, Londonon át egészen a Szent Bart-szigetekig, de ezúttal tovább bővítette portfólióját.

Az eladó egy a neve elhallgatását kérő New Yorki bankár volt. Bár Roman Abramovicsnak nem volt szüksége hitel felvételére a vételár kiegyenlítéséhez, az eredetileg meghirdetett 21,9 millió dolláros irányárból azért sikerült néhány százalékot lealkudni.

A közel négyezer négyzetméteres telken fekvő 873 négyzetméter hasznos alapterületű hatszobás villát a közelmúltban építették, a kivitelezés során a Toszkán stílusjegyeket a legmodernebb technológiával ötvözték.

A hat hálószobán túl az épületben nyolc fürdőszoba, egy sminkszoba, egy billiárdterem és egy borospince is megtalálható, a rendezett udvart egy medence ékesíti.

A milliárdos néhány hónappal ezelőtt közel 90 millió dollárt fizetett egy 28 hektáros birokért a Szent Bart-szigeteken, amely az egyik legdrágább a magánszemélyek között gazdát cserélt ingatlanok között.

A 43 éves milliárdos nemrégiben tett szert egy nyaralóra a kedvelt tengerentúli síparadicsomban, Aspenben, vásárolt egy házat Franciaországban, neki készül a világ legnagyobb luxusjachtja, övé az angol Chelsea futballklub és az egyik legjelentősebb kortárs művészeti gyűjtemény.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Abramovics úr nem tette tiszteletét a szerződések aláírásakor, a milliárdost egy befektető társaság képviselte az ügylet lebonyolítása során.

Korábban:

Abramovics értékes műkincsekkel dekorálja ki a csodajachtot

Mindkét szerelmével lekapták Abramovicsot! Hűtlen?

Címkék:
roman abramovics,