Lakáscsere maffia-módszerrel, pedofil képek, öt haláleset

Pénzcentrum2010. január 21. 12:02

Több éves nyomozás után megkezdte a pestszentlőrinci ingatlan-panama tárgyalását a bíróság. A vádlottak - akik között megtalálható egy volt politikus is - módszere az volt, hogy önkormányzati lakásokban élő kiszolgáltatott sorsú embereknek vidéki házakat vettek és lakhatást kínáltak cserébe a pesti lakásuk bérleti jogáért.

Az eljárás során kiderült, hogy az ügyben érintettek közül már többen is elhaláloztak, viszont a Lánchíd Rádió információi szerint a vádlottak padján ül egy korábban már elítélt politikus.

A "lakáscsere" lebonyolításához szükség volt egy ügyvédre, aki elkészítette a szerződéseket, valamint az önkormányzatra, ahol a bérleti jogot bejegyezték.

A bíróság megerősítette, hogy az érintettek közül öten már elhaláloztak. Meghalt a csereszerződéseket ellenjegyző ügyvéd, a lakásügyekért felelős önkormányzati osztályvezető, az ügy másod- és harmadrendű vádlottja, valamint az első csere áldozatául esett lakástulajdonos is.

A bíróság elé állt viszont az ügy elsőrendű vádlottja, a korábbi kispesti polgármestert 10 éve pedofil képek terjesztéséért ítélték el. A bíróság egyelőre csak néhány lakáscserét erősített meg, a rádió információi szerint viszont nagyüzemben folyt a kiköltöztetés.

Címkék: