Hoppá! Erről jól lemaradtak a hazánkban élő kínaiak - képek

Pénzcentrum2009. szeptember 13. 08:02

Dán építészek közreműködésével elkészültek az első origami ihlette, hajlított homlokzatú felhőkarcoló tervei, mely a kínai Sencsen városában működő energiaipari nagyvállalat központi irodaházaként funkcionálhat.

Az energiatakarékos megoldás kialakítása során figyelembe vették a helyi időjárási viszonyokat és a napsugarak beesési szögeit. A külső homlokzatot napelemekkel látnák el, ami jelentősen csökkenthetné az irodakomplexum energiafelhasználását.

A dán építészek szerint a hajlított homlokzatnak köszönhetően kedvezőbb szögben érkezik majd a napfény a napelemekre, ami hatékonyabb felhasználást eredményez. A város központjában épülő 96 ezer négyzetméter hasznos alapterületű origami ihlette torony a Szencseni Energia Palota névre hallgat majd.

Sencsen a külföldi befektetések egyik központja, déli része határos a Hongkong Különleges Igazgatású Területtel. A város az 1970-es évek óta a világ egyik legdinamikusabban fejlődő városa, valamint itt található az ország legforgalmasabb kikötője. Egyes források szerint innen származik a hazánkban élő kínaiak többsége.

Kiszivárgott egy tuti tipp: az ingatlanosok megneszeltek valamit

Címkék:
toronyház,