Kalapács alatt a világ legnagyobb csalójának nyaralója

Pénzcentrum2009. szeptember 2. 12:02

Bár viskónak nem nevezhető, mégis a világ legnagyobb csalója, Mr. Madoff esetében meglehetősen szerénynek nevezhető az a New York közelében található nyaraló, amit most készül értékesíteni a szövetségi nyomozóhatóság, hogy az áldozatokat kártalaníthassák.

A New York államban, azon belül is Montaukban található nyaralóhoz négy hálószoba, három fürdőszoba, egy óriási medence és fél hektár telek tartozik, közvetlenül a tengerparton. Azonban a fotókon végignézve megállapítható, hogy mégsem olyan fényűző, mint amit - a becslések szerint 60 milliárd dolláros csalást elkövető - Bernard Madofftól elvárna az ember.

Persze a házhoz tartozó tornácot, és az onnan élvezhető kilátást valószínűleg senki nem utasítaná vissza.

A hatóság 8,75 millió dollár bevételt remél a nyaralóból, de 7 millió alatt semmiképp nem adnak túl rajta. Persze a házban található ingóságoktól is meg kívánnak válni egy későbbi aukció során, többek között egy szobabiciklitől, illetve Madoff feleségének cipőitől is.

Kalapács alá kerül hamarosan a csaló egyéb ingatlanja, illetve ingósága is, a Palm Beach-i nyaralójától a, New York-i apartmanján át egészen a különféle hajóiig.

Címkék: