Foci-VB: Mivel várja Dél-Afrika a futballhuligánokat? - képpel

Pénzcentrum2009. szeptember 1. 15:32

Szigorú fellépést, azonnali intézkedést és a stadionon belül elkülönített cellákat ígér a dél-afrikai rendőrség azoknak a fanatikusoknak, akik jövő évi labdarúgó világbajnokságon megpróbálják elrontani a többség szórakozását. Olvasóink betekintést nyerhetnek, hogy milyen körülmények várják a rendbontókat.

A helyi rendőrfőnök felhívta az európai és az angol futballhuligánok figyelmét, hogy Dél-Afrikában másabb körülmények uralkodnak, mint amit otthon megszokhattak. A fekete kontinens nem kisasszonyoknak való, a rendbontók sokkal súlyosabb megtorlásra számíthatnak, ha az utcán próbálnak meg randalírozni.

A stadionokon belül több 10 négyzetméter körüli cellát alakítottak ki, melyek 7-8 fő befogadására alkalmasak. A sivár, betonból készült gondolkodókban helyezik el a rendbontókat, akik gyorsított eljárásra és szigorú bírságokra számíthatnak. Az őrizetesekkel nem fognak kesztyűs kézzel bánni, a helyi rendőrség nem szereti a félmegoldásokat.

A rendvédelmi erőknek van gyakorlata a zavargások megfékezésében, nem idegenkednek vízágyú alkalmazásától sem, melyek az UV alatt világító festéket szórnak ki a delikvensekre, akiket később könnyebben azonosíthatnak az eljárás során.

A labdarúgó világbajnokság megrendezése egy heteken át tartó ünnep lesz az országban, nem engedik meg, hogy bizonyos csoportok ebbe belerondítsanak. A fokvárosi 68 ezer férőhelyes stadion tehát belülről is bemutatkozott, sokan nem is gondolták volna, hogy egy sportlétesítmény börtönként is szolgálhat.

Címkék:
huligánok,