Új támogatási programot indít a FŐGÁZ

Pénzcentrum2009. július 13. 13:32

2009. július 13-án a Fővárosi Gázművek Zrt. és négy kerületi önkormányzat polgármesterei illetve alpolgármesterei ünnepélyes keretek között írták alá az önkormányzati épületek fűtéskorszerűsítését, és felújítási munkálatait támogató szerződéseket. A támogatási program keretében ezen fűtéskorszerűsítésekhez a Fővárosi Gázművek Zrt. visszafizetési kötelezettség nélkül, 1-1 millió forintot adományoz az önkormányzatoknak.

A FŐGÁZ a folyamatos és biztonságos földgázszolgáltatás mellett arra törekszik, hogy támogassa a műszaki-biztonság és a földgázszolgáltatás színvonalának növelését, valamint a korszerű fűtési rendszerek további terjedését. A társaság támogatási programjának keretein belül kiemelten fontosan kezeli a fővárosi önkormányzatok, és rajtuk keresztül a főváros lakosainak érdekeit szolgáló együttműködési lehetőségeket.

A FŐGÁZ - társadalmi szerepvállalási tevékenységeként- jelentős mértékű, az elmúlt nyolc évben több mint 260 millió forintos támogatást nyújtott az önkormányzatok és rajtuk keresztül a fogyasztók részére. A társaság ezirányú tevékenysége 2009-ben is folytatódik.

Az új támogatási program célja, hogy támogassa az együttműködéshez csatlakozó fővárosi önkormányzatok által kiválasztott intézmények épületeinek fűtéskorszerűsítési, felújítási beruházásait.

A FŐGÁZ a felajánlott 1 - 1 millió forintos támogatással azon önkormányzati épületek megújulásához járul hozzá, amelyek az adott kerület lakóinak a legfontosabbak, hiszen a takarékos, gazdaságos és környezetkímélő fűtési megoldások alkalmazása egyaránt szolgálja a lakosság, az önkormányzatok és a FŐGÁZ érdekeit.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A támogatási program első fázisában- négy önkormányzat (VII. kerület, XI. kerület, XIX. kerület, XX. kerület) csatlakozott a programhoz, az alapszerződések ünnepélyes aláírására 2009. július 13-án került sor Dr. Bakonyi Tibor, a Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatójának, valamint az érintett önkormányzatok képviselőinek jelenlétében.

Címkék:
gázművek,