Rendőrök költözhetnek a szocpolos avasi lakásokba

Pénzcentrum2009. július 10. 15:02

Mint ismert, az elmúlt években többmilliárd forintos nagyságrendű, bűnszövetkezetben elkövetett csalássorozat történt Miskolcon a Fészekrakó program keretében - mondta Káli Sándor, a város polgármestere.

A leginkább az avasi lakótelepen történt esetekben nem csak a vevők, hanem az ügyintézésben részt vett ügyvédek, banki ügyintézők és ingatlanközvetítők felelősségét is vizsgálják. A polgármester azt ígéri, hogy senki nem marad büntetlenül, akiről bebizonyosodik, hogy részt vett a csalássorozatban.

Miskolcon - főleg az avasi lakótelepen - az elmúlt években nagyon sokan vettek úgy lakást, hogy ahhoz lakásvásárlási kedvezményt (jellemzően félszocpolt) és Fészekrakó-hitelt vettek igénybe. Sokan úgy kapták meg a kölcsönt és költöztek be a lakásokba, hogy a hitel felvételéhez hamis jövedelemigazolásokat mutattak be.

A város vezetése most arra törekszik, hogy a jogszerűtlenül megvásárolt ingatlanokból minél többet megvegyen. Ezek egy részét a rendőrségnek ajánlják fel szolgálati lakásnak, hogy ezzel letelepedési és megélhetési lehetőséget tudjanak biztosítani a fiatal rendőröknek a városban.

Címkék:
fészekrakó program,