435 millióért kelt el a volt külügyminiszter háza

Pénzcentrum2009. június 6. 14:02

Hosszú és több árcsökkentéssel tarkított értékesítési időszak után végre gazdára talált a korábbi amerikai külügyminiszter, Warren Christopher kaliforniai háza. A 83 éves volt politikus tavaly áprilisban még 3,26 millió dolláros (662 millió forintos) irányárral kezdte meg az eladást, végül 2,15 millió dollár (435 millió forint) került az adásvételi szerződésbe.


Warren Christopher

A 309 négyzetméteres connecticuti vidéki stílusban épült, de Beverly Hillsben található házat a Tűzhányó New Yorkban című film ügyvezető producere, Fernando Szew vásárolta meg.

Az eladással megbízott ügynökség szerint a 13-14 hónapos értékesítési idő nem nevezhető kirívónak a mai lakáspiacon, de az ilyen mértékű vételárengedmény valóban nem mindennapos.

A két Beverly Hills-i utca (Monte Cielo Court - Coldwater Canyon Drive) találkozásánál fekvő 1620 négyzetméteres saroktelek adottságánál fogva két címmel is rendelkezik.

Az eredetileg 1935-ben épült ház 1976-tól volt a politikus családjának otthona.

A négyszobás házban négy fürdőszoba, egy jól felszerelt konyha, több közlekedő, tágas nappali és étkező is megtalálható, a vendégek számára egy jól szeparált részt alakítottak ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A földszintes épület udvarát számos fa, gyönyörű gyepszőnyeg és egy medence is ékesíti.

A volt miniszter számára nem volt annyira égető a ház mielőbbi eladása, mivel már tavaly januárban beköltöztek egy belvárosi társasházi lakásba, amiért 1,82 millió dollárt (368 millió forintot) fizettek.

Warren Christopher - aki 1993 és 1997 között volt az Egyesült Államok külügyminisztere - a belvárosi lakáson túl egy Santa Barbarán található ingatlannal is rendelkezik.

Címkék:
saroktelek,