A tankönyvek több mint 95 százalékát már kiszállította a Könyvtárellátó

Pénzcentrum2013. augusztus 27. 18:02

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) a tankönyvek több mint 95%-át már kiszállította az iskolákba. A hét végéig pedig a fennmaradó intézmények is megkapják a megrendelt kiadványokat. A szeptember 2-i iskolakezdéskor így mind az 1,2 millió diák kézhez tudja kapni a névre szóló tankönyvcsomagját.

A Kello az összesen megrendelt mintegy 12 millió tankönyv több mint 95%-át már kiszállította az iskolákba. A kiszállítás továbbra is terv szerint zajlik: a fennmaradó intézményekbe a hét végéig biztosan megérkeznek a tankönyvek, melyeket a diákok névre szóló csomagban tudnak átvenni az iskolákban.

KATTINTS! Elfogadhatatlan a tankönyvek kiszállításának színvonala!

Azok a szülők, akiknek még nem sikerült pótolni az esetleges kézbesítési probléma miatt hiányzó vagy elveszett tankönyves díjbekérőt, ezt az illetékes iskolában tehetik meg augusztus 27-től. A tankönyvek árának befizetésére készpénzzel, átutalással illetve iskolakezdési kafetéria utalvánnyal továbbra is lehetőség van. Az augusztus 15-i határidő után fizetőknek a könyvek átvételekor kell igazolnia a befizetés tényét az illetékes iskola felé.

A tankönyvek pótrendelésének határideje szeptember 5-e. Az iskolai tankönyvfelelősök eddig a dátumig tudják visszáruzni a tévesen megrendelt könyveket, vagy időközben iskolát váltó diákok tankönyveit. Illetve leadni a pótrendeléseket. Amennyiben esetlegesen a tankönyvcsomagokba sérült vagy nyomdai hibás kiadványok kerültek, illetve mennyiségi eltérés tapasztalható a megrendeléshez képest, a Könyvtárellátó azonnal gondoskodik a könyvek cseréjéről, pótlásáról valamint visszaszállításáról. Fontos tudnivaló, hogy a hasonló eseteket közvetlenül az iskola felé kell jelezni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
vásárlás, iskola, könyv, tankönyv, könyvtárellátó, kello,