Kiakadt a nyugdíjas szervezet: már most megette az infláció a jövő évi nyugdíjemelést?

Pénzcentrum2021. november 29. 11:32

Azonnali nyugdíjemelés-korrekciót szorgalmaz a NYUSZET, mivel szerintük a kormány jelentősen alábecsülte a jövő évi infláció mértékét. A szervezet 3 helyett legalább 4 százalékos nyugdíjemelést javasol.

"Magyarországon ma szinte mindenki tudja, hogy 2022-ben az infláció mértéke legalább másfélszerese lesz a költségvetési törvényben elfogadott 3 százaléknak. Tudta már az MNB is, amely a szeptemberi előrejelzésében 3,6-3,8 százalékot becsült a 2022. évi infláció mértékeként, ami – biztosra vehetjük –, decemberben tovább fog emelkedni" - közölte a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa.

A NYUSZET szerint évek óta alultervezték a következő évi nyugdíjemelések mértékét, és év közben a nyugdíjasok hiteleztek az államnak.

Az év közbeni korrekciókból fakadó emeléseket így a menteközben elhunytaknak már nem kellett megfizetni, mivel erre vonatkozó kérvényekkel minden bizonnyal nem sokkal találkoztak

- hívták fel a figyelmet.

Felhívjuk a kormány és a parlament figyelmét, hogy a reálisan várható éves inflációnak megfelelően állapítsa meg a nyugdíjemelések 2022. évi mértékét, és ehhez illesztetten módosítsák a költségvetési törvényt! A 2022. évi 3 százalékos mértékű nyugdíjemelés helyett legalább 4 százalékos emelési mértéket fogadjanak el a törvény módosításával, mivel ez a nyugdíjasoknak jár és nem utólag csepegtetve, hanem az év elején odaadva

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- írta közleményében a szervezet, akik szerint "akkor amikor az inflációhoz igazítva az e-matricák árait 4,9%-kal emelik, nyugodt lelkiismerettel a nyugdíjíak emelésének mértékét is módosíthatják a költségvetési törvényben már elfogadott 3 százalékról legalább 4 százalékra!"

 

Címkék:
nyugdij, kormány, nyugdíjas, nyugdíjemelés, infláció, költségvetés, nyugdíjasok, nyugdíjkorrekció, nyuszet,