Készülhetnek a nyugdíjasok! Hamarosan jön egy kis pénz!

Pénzcentrum2014. július 8. 11:03

Akinek a számlájára utalják, ezen a héten már biztosan megkapja júliusi nyugdíját, akinek a postás viszi, azt levélben tájékoztatták a pontos dátumról.

Július 11-én, pénteken kapják meg nyugdíjukat azok, akiknek bankszámlájukra (egészen pontosan valamelyik magyarországi pénzintézetnél vezetett számlára) érkezik a juttatás. Az alábbi táblázatban azt mutatjuk, hogy a következő hónapokban mikor utalják a nyugdíjat:


A Magyar Posta a nyugellátási utalványok kézbesítését a Nyugdíjfolyósító Igazgatósággal (NYUFIG) kötött megállapodásban rögzítettek szerint ütemezetten végzi. 2014-ben január-november közötti időszakban a hónap második felében, decemberben a hónap első felében teljesítik a kifizetést.

A Posta minden ellátottat személyre szólóan tájékoztatott tavaly ősszel arról, hogy idén pontosan melyik napokon kapja meg nyugellátását. Így azoknak, akiknek a postás viszi, érdemes megkeresni a novemberi levelet, hiszen ebben pontosan, személyre szabottan le van írva, hogy mikor számíthatnak a májusi nyugdíjra.

Csak ennyi az ismert magyar zenész nyugdíja? Ez komoly? - KATTINTS!


Hogy lehet kérni, hogy inkább utalják?

A nyugdíjasok természetesen kérhetik, hogy nyugellátásukat lakossági folyószámlára utalja a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság.

Ezt egy B04 nevű nyomtatványon lehet kérelmezni, ami az ONYF honlapjáról tölthető le, a kérelmet a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz kell benyújtani, illetve megküldeni. A bankszámlára utalást akkor is lehet kérni, amikor valaki nyugdíjba vonul.


Fontos tudni, hogy ha az ellátást valamely pénzintézethez folyósítják, a lakcím (tartózkodási hely) változását - a levélküldemények kézbesíthetősége érdekében - a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak be kell jelenteni. A nyugdíjasoknak figyelniük kell arra is, hogy más (például gyermek, unoka, családtag, stb.) számlájára nem kérhetik nyugdíjuk utalását, ez csak saját- vagy társszámlára lehetséges.

Fontos kérdés

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál (ONYF) gyakran felmerül az a kérdés, hogy mit tehet az a nyugdíjas, aki nyáron több hónapra leköltözik hétvégi házába, nyaralójába, és ott, lakhelyétől távol szeretné kézhez kapni a juttatást.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A nyugdíj más címre történő folyósítását írásban kell kérni a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól (1139 Budapest, Váci út 73.), amely levélben közölni kell az új címet és pontosan meg kell jelölni az időtartamot (...-tól ...-ig) ameddig erre a címre kéri a nyugdíja folyósítását.

A kérelmet célszerű legalább egy hónappal az elutazást megelőzően eljuttatni a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz.

Mi lesz a bedőlt takarékszövetkezet nyugdíjasaival?
Postán utalják a havi nyugdíjat az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet nyugdíjasai számára - mondta Haudinger István, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság igazgatója hétfőn.

Hozzátette: a kifizetési naptár szerinti napon, a bejelentett folyósítási lakcímre küldenek minden juttatást.

Az ONYF továbbá tájékoztató levelet is küld, amelyben többek között kifejti miként módosíthatja ellátási igényét a nyugdíjas.

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság számításai szerint mintegy 2800 ügyfelüket érintik az orgoványi takarékszövetkezettel kapcsolatos eljárások.

 

Címkék:
karrier, nyugdij, nyugdíjas, posta,