2019. július 20. szombat Illés

Te tudnád a választ? Pénzügyi feladatot kaptak a töri érettségin a diákok


A hétfői magyar és a keddi matek érettségi után ma történelemből vizsgáztak a diákok. Az egyik feladatban a különböző befektetési formákat, mint az államkötvények, a termőföld, a részvény és a befektetési arany vásárlását kellett besorolniuk kategóriákba. Te meg tudnád oldani a feladatot?

 Az idei töri érettségin a pénzügyi ismereteiket is elő kellett venniük a diákoknak: a háztartások mai pénzügyeivel kapcsolatos feladatot is kaptak a diákok - közölte az Eduline. Nem hivatalosan közzétett megoldásukból megismerhetjük a konkrét feladatot is: 

A feladatban a diákoknak a táblázatban szereplő, betűvel jelölt befektetésekhez kellett hozzárendelniük az ábrán sorszámmal jelölt, megfelelő befektetési kategóriát. Egy sorba csak egy sorszám kerülhetett, de egy sorszám tartozhat több betűjelhez is. A feladat 4 pontot ért. 

Megoldások

Az államkötvény vásárlás (a) a befektetések közül a pénzügyi befektetések közé tartozik, és azon belül is az 1-es sorszámmal jelölt értékpapírok kategóriájába. A termőföld vásárlása (b) a reálbefektetésekhez tartozik, azon belül is az 5-ös sorszámmal jelölt ingatlanok kategóriájába. Ezzel szemben a részvény vásárlás (c), hasonlóképpen az államkötvényekhez értékpapír-befektetésnek számít, tehát szintén az 1-es szám volt a jó megoldás. A befektetési arany vásárlása (d) pedig szintén reálbefektetés, és ingóságnak (mozdítható értéktágynak) minősül, tehát a válasz a 4-es.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS