2021. március 1. hétfő Albin

Folytatódik a mulatós celeblegenda kálváriája: mesés összeget követelne vissza a NAV-tól


Tovább folytatódik Győzike NAV-kálváriája, az énekes most majd 100 millió forintot követel vissza a hatóságtól.

Mint az ismeretes a Romantic költségvetési csalással vádolt frontemberétől még 2017-ben foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) majdnem kétszázmillió forintot, illetve egyéb ingóságokat. A showman ugyan azóta kapott egy jogerős bírósági végzést, hogy ennek egy része visszajár Gáspáréknak, ám Győziék állítják, egy vasat sem láttak azóta sem a hatóságtól, és nem érti, miért.

Egyszerűen érthetetlen, hogy ezt megtehetik! Július végén jogerős lett a döntés, hogy a majdnem 200 millió forintból 93 millió 800 ezret vissza kell adniuk. Azóta hiába várjuk a pénzt

- mondta el a Blikknek. Győzike. Az énekes ezt a pénzt tartja lányai örökségének, lakást venne belőle nekik, 

de így, hogy nem jutunk a pénzünkhöz, erre nincs esély

- bosszankodott a lapnak az énekes, akinek saját bevallása szerint elfogyott a türelme. Az énekes ügyvédje azt nyilatkozta a lapnak, 8 hónapot várnak a másodfokú bírósági végzés után, aztán pedig végrehajtást kérnek a NAV ellen, de akkor már az összeg kamatát is követelni fogják.

NAV mestertev

Nem rég adott interjút Vankó László, a NAV bűnügyi főigazgatója az adócsalásokkal kapcsolatban. Ebből kiderült többek között, hogy az adócsaláshoz módszertől függően szükség lehet különféle árura, teherautókra, technikai eszközökre, raktárakra, alkalmazottakra, könyvelőre és bandatagokra, a megszerezhető pénz akár negyven százalékát is felemészthetik a költségek.

A pénz elvonása ezért kulcskérdés, ugyanis a jogsértő módon megszerzett vagyon generálja később az újabb adócsalásokat.

Bűnszervezetekről beszélt Vankó László, a szakember ismeretette, hogy idén eddig az adócsalással gyanúsított bűnszervezetektől az elcsalt érték 140 százalékát szerezte meg a hatóság. A szakember elmondta azt is, hogy a NAV minden olyan vagyonrészt elvonhat, amelyet az érintettek a bűnszervezet létezése alatt szereztek meg, ez pedig adott esetben nagyobb lehet, mint a közkasszának okozott hiány. 

Ehhez képest például cégek esetében az adóhatóság lefoglalhat árukészletet, gyártóegységeket, autókat, ingatlanokat, sőt még követeléseket is, illetve zár alá veheti ezeket, megtiltva az értékesítésüket.

Magánszemélyek vagyonának feltérképezéséhez nemzetközi szervezetek segítségét is kérheti a NAV. A hatóság intézkedik, hogy az ingatlanokat ne lehessen eladni, minden mást viszont - luxustárgyakat, értékes műszaki cikkeket, autókat - igyekszik rövid úton pénzzé tenni, az összeg pedig az ügy végérvényes rendezésééig bűnügyi letéti számlára kerül.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked