20 °C Budapest
Hungarian forints banknotes background. 500 HUF

Ő a legnagyobb adótartozó Magyarországon: 5,2 milliárdot hajtana be rajta a NAV

2021. augusztus 5. 12:23

Csaknem 20 milliárddal tartozik az államnak a 20 legnagyobb adótartozó. A NAV nyilvántartása szerint a listát egy budapesti magánszemély vezeti, akinek bírságokkal együtt már 5,2 milliárd forintra rúg a tartozása.

Majdnem 20 milliárd forinttal tartozik a NAV-nak a top 10 legnagyobb tartozó, derült ki az adóhivatal legfrissebb toplistájából, amelyen a legnagyobb tartozást felhalmozó adósokat rangsorolták.

Az adatok alapján a legnagyobb adótartozó egy magánszemély:

A top 10-ben rajta kívül még három magánszemély is van, a budapesti Gerecs Krisztián birságokkal együtt 2,74 milliárd forinttal, a sajóvámosi Rajna József 1,7 milliárd forinttal, a miskolci Fekete Csaba 1,5 milliárd forinttal tartozik a NAV-nak - összesíti az adatokat a napi.hu.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A NAV 2021 második negyedéves nyilvántartása szerint 2761 magánszemélynek van 180 nap óta fennálló, legalább tízmillió forintos adótartozása, köztük 27-nek nincs bejegyzett lakcíme.

A tartozók között ismert nevek is akadnak, például a karcagi álbróker, Dobrainé Marcsika, illetve lánya, Dobrai Erika, de a listán szerepel Bíró Ica és az egykor új magyar légitársaságot, a Sólyom Airlinest alapító Hurtyák Róbert, illetve a gázkereskedő Emfeszt vezető Góczi István neje, Volkova Ekaterina is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?