Elárulta a szakember: ez a legjobb befektetés ma Magyarországon

Elárulta a szakember: ez a legjobb befektetés ma Magyarországon

2019. szeptember 1. 11:02

Továbbra is az ingatlanvásárlás az egyik legkedvezőbb befektetési forma, még annak ellenére is, hogy az elmúlt években csökkentek a lakásbérletből származó hozamok.

Budapesten és a nagyobb régióközpontokban a lakásvásárlásoknak továbbra is jelentős hányadát teszi ki a befektetési célú vásárlás. Az Otthon Centrum tapasztalatai szerint - a lakásárak emelkedésének hatására - alacsonyabb hozammal lehet kiadni a drágább ingatlanokat, mivel a lakbérek nem tudták követni az ingatlanárak emelkedésének ütemét.

2019-ben Budapest II. kerületében lakásbérletre átlagosan 3845 Ft/m2 díjat fizettek a bérlők, ami 15 százalékkal magasabb az egy évvel korábbiakhoz képest. Ezzel szemben a kerületben értékesített tégla társasházi lakások átlagos négyzetméterára 773 ezer Ft/m2, ami 20 százalékos növekedést jelent az említett időszakban.

Mindezek miatt egyre több, a bérbeadásból magasabb hozamot remélő befektető érdeklődik a lakótelepi lakások iránt, ugyanis a környező téglaépítésű lakásokhoz képest olcsóbban lehet hasonló méretű paneleket venni, a bérleti díjban pedig alig van eltérés - derül ki az elemzésből.

Ugyanakkor az Otthon Centrum arra is felhívja a jövőben befektetési céllal lakást vásárlók figyelmét, hogy az ingatlanok vételára nem jelenti a lakásvásárlás teljes költségét, hiszen eladóként és vevőként is felmerülnek egyéb megfizetendő tételek, többek között az adásvételt terhelő adó és illeték vagy egy esetleges későbbi értékesítéshez szükséges energetikai tanúsítvány.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?