12 °C Budapest

Minden idők legnagyobb lottónyereménye talált gazdára

MTI
2018. október 24. 19:30

Legalább egy szelvényen helyesen tippelték meg mind a hat számot az egyik amerikai lottón, amelyen a lottótörténetben soha nem látott összeget, 1,6 milliárd dollárt (átszámítva 452,4 milliárd forintot) ígér a főnyeremény. Az összeget csak akkor kapja meg hiánytalanul a nyertes, ha 29 éven át, részletekben veszi fel azt.

A Mega Millions lottótársaság szerda hajnali közlése szerint a nyertes szelvényt Dél-Karolina államban vásárolták. Egyéb részlet egyelőre nem ismert, ám ha egyetlen lottózóé az egész nyeremény, akkor az világrekord lesz a lottójátékok történetében.

Egy másik lottón (Powerball) 2016 elején hasonló összeget, 1,58 milliárd dollárt nyertek a győztes szelvénnyel, de akkor három játékos osztozott az addig példátlan nyereményen.

A 44 államban játszott Mega Millions lottón az 5, 28, 62, 65, 70 számokat, és az 5-ös pótszámot húzták ki kedd este. Egy szelvény két dollárba kerül, és a fogadónak öt számot kell helyesen megtippelnie 1 és 70 között, továbbá egy pótszámot az 1 és 25 között.

A főnyeremény megütésének esélye nagyon csekély, 1 a 302,5 millióhoz, és a szisztémán rendre úgy változtatnak, hogy egyre nehezebb legyen nyerni. Az induló főnyeremény 40 millió dollár, amely legalább 5 millió dollárral emelkedik minden, jackpot nélküli húzás alkalmával.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Mega Millions lottón a jackpot július óta halmozódott, amikor kaliforniai irodai dolgozók egy csoportja 543 millió dollárt nyert.

A lottónyeremény adóköteles, és a teljes összeget csak akkor fizetik ki, ha a nyertes hajlandó részletekben, 29 éven át felvenni azt.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 18:33
Bár a napokban eltüntették Magyar Márton, Magyar Péter testvérének nevét a Fidesz-közeli, az Indexet...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm