4 °C Budapest
Az éjszaka közepén is utalhatunk egy budai bankfiókban

Az éjszaka közepén is utalhatunk egy budai bankfiókban

2017. október 11. 12:00

Jelentősen fejleszti bankfiókjaiban elérhető digitális megoldásait az Erste Bank. A tervek szerint teljesen megújul a fiókhálózat, és mindenhol jön a papírmentes számlanyitás - hétfőtől indul a tesztüzem Újbudán.

Komoly újításokat vezetnek be az Erste Bank magyarországi fiókjainál. A pénzintézet - amely a harmadik legnagyobb fiókszámmal rendelkezik Magyarországon -  egy tesztidőszak után, 2018-ban dönt arról, hogy megújítsa teljes fiókhálózatát.

Harmati László, az Erste lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ügyféligények indokolják, hogy megváltoztassák a bankfióki modellt. Ennek köszönhetően lesznek olyan látványos változások, hogy nem sorszámhúzóval, hanem egyfajta recepcióval találkozik az ügyfél, eltűnnek a hagyományos pultok, megváltozik a bankfiók jólismert alaprajza - így a folyamatok helyett az ügyfélkiszolgálás kerül a középpontba.

Hasonló fiókok működnek már Ausztriában, Csehországban és Romániában is. Az Erste a modellt a visszajelzések alapján a magyar ügyfelek igényeire szabja az újbudai és még néhány kiválasztott fiókban. A teljes fiókhálózat átalakításáról a tesztidőszak után, 2018-ban döntenek - az azonban biztos, hogy jövő év első felében papírmentes számlanyitást tesznek elérhetővé minden fiókban.

Beköltözik a netbank a fiókba - éjszakára is

Az új fiókok érdekessége, hogy nem lesznek konkrét pultok, helyhez kötött számítógépek, a tanácsadók laptopokkal, a fiók bármely pontjáról tudnak dolgozni az ügyfelekkel.

Csáki Richárd fióhálózat és prémium szegmens igazgató
szerint rotációs modellben áll majd a recepciós pultban a fiók 12 dolgozója, akik érkezés után odakísérik az ügyfelet a megfelelő helyre (például a netbanki terminálhoz, a befizetős ATM-hez, vagy egy ügyintézőhöz).

A fiókokban több terminál is az ügyfelek rendelkezésére áll, ahol gyakorlatilag a netbanki feladatokat (átutalás, lekötés, stb.) végezhetik el. Ezeket a terminálokat és a pénzbefizetésre is alkalmas ATM-eket egy mobil fallal le tudják választani a bankfiók területéről, így a nyitvatartási időt követően, 24 órán keresztül elérhetőek lesznek.


A bank munkatársai a megbeszélés típusától függően választhatnak a számukra rendelkezésre álló terekből - így például a diszkrét tárgyalókban beszélhetik át a komplexebb ügyeket.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 28. 16:38
Instagram-videóban számolt be az RTL Reggelijétől a napokban elküldött műsorvezető a távozása körülm...
Bankmonitor  |  2022. november 28. 16:20
Több, mint meglepő tapasztalattal gazdagodhatnak mindazok a házaspárok, akik úgy adják be a bankhoz...
Holdblog  |  2022. november 28. 15:56
A lítium különböző kémiai vegyületek formájában kerül felhasználásra számtalan ipari alkalmazás sorá...
Kiszámoló  |  2022. november 28. 09:48
A hétvégén Zakopaneben voltunk a családdal. Két dolog tűnt fel. Az egyik az euronetes automaták elké...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?