12 °C Budapest
Az éjszaka közepén is utalhatunk egy budai bankfiókban

Az éjszaka közepén is utalhatunk egy budai bankfiókban

2017. október 11. 12:00

Jelentősen fejleszti bankfiókjaiban elérhető digitális megoldásait az Erste Bank. A tervek szerint teljesen megújul a fiókhálózat, és mindenhol jön a papírmentes számlanyitás - hétfőtől indul a tesztüzem Újbudán.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Komoly újításokat vezetnek be az Erste Bank magyarországi fiókjainál. A pénzintézet - amely a harmadik legnagyobb fiókszámmal rendelkezik Magyarországon -  egy tesztidőszak után, 2018-ban dönt arról, hogy megújítsa teljes fiókhálózatát.

Harmati László, az Erste lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ügyféligények indokolják, hogy megváltoztassák a bankfióki modellt. Ennek köszönhetően lesznek olyan látványos változások, hogy nem sorszámhúzóval, hanem egyfajta recepcióval találkozik az ügyfél, eltűnnek a hagyományos pultok, megváltozik a bankfiók jólismert alaprajza - így a folyamatok helyett az ügyfélkiszolgálás kerül a középpontba.

Hasonló fiókok működnek már Ausztriában, Csehországban és Romániában is. Az Erste a modellt a visszajelzések alapján a magyar ügyfelek igényeire szabja az újbudai és még néhány kiválasztott fiókban. A teljes fiókhálózat átalakításáról a tesztidőszak után, 2018-ban döntenek - az azonban biztos, hogy jövő év első felében papírmentes számlanyitást tesznek elérhetővé minden fiókban.

Beköltözik a netbank a fiókba - éjszakára is

Az új fiókok érdekessége, hogy nem lesznek konkrét pultok, helyhez kötött számítógépek, a tanácsadók laptopokkal, a fiók bármely pontjáról tudnak dolgozni az ügyfelekkel.

Csáki Richárd fióhálózat és prémium szegmens igazgató
szerint rotációs modellben áll majd a recepciós pultban a fiók 12 dolgozója, akik érkezés után odakísérik az ügyfelet a megfelelő helyre (például a netbanki terminálhoz, a befizetős ATM-hez, vagy egy ügyintézőhöz).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fiókokban több terminál is az ügyfelek rendelkezésére áll, ahol gyakorlatilag a netbanki feladatokat (átutalás, lekötés, stb.) végezhetik el. Ezeket a terminálokat és a pénzbefizetésre is alkalmas ATM-eket egy mobil fallal le tudják választani a bankfiók területéről, így a nyitvatartási időt követően, 24 órán keresztül elérhetőek lesznek.


A bank munkatársai a megbeszélés típusától függően választhatnak a számukra rendelkezésre álló terekből - így például a diszkrét tárgyalókban beszélhetik át a komplexebb ügyeket.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20