Garasoskodó milliárdosaink: lehet, ezért van ennyi pénzük?

Garasoskodó milliárdosaink: lehet, ezért van ennyi pénzük?

2017. július 25. 15:30

Attól, hogy valaki meggazdagszik, még nem biztos, hogy onnantól drága autókat és luxus villákat vesz magának, ahogy az sem egyértelmű, hogy kizárólag méregdrága éttermekben ebédel majd. Mutatunk öt milliárdost, akik mesés vagyonnal rendelkeznek, de mégsem szállnak el költekezésben.

A garasoskodás relatív. Egy átlagos embernek jelentheti azt, hogy soha nem jár étterembe, vagy kizárólag a legolcsóbb repülőjegyeket veszi meg. Egy milliárdos esetében viszont már az is a spúrság jele lehet, ha nem veri el a pénzét luxusvillákra vagy nem vesz magának repülőgépet.

A következő öt embernek mesés vagyona van, de ennek ellenére jóval kisebb lábon élnek, mint tehetnék.

Warren Buffett (befektető)

Vagyona: 74 milliárd dollár (19 408 milliár forint)

A világ egyik legbölcsebb és legfukarabb milliárdosának tartott Warren Buffet életstílusát semmi nem példázza jobban, mint az, hogy továbbra is 1958-ban vásárol lakásában él. Állítólag, mikor Bill Gates, a befektető barátja meglátogatja őt Omahán, Buffet személyesen megy ki érte a reptérre.

Mark Zuckerberg (Facebook-alapító)

Vagyona: 70 milliárd dollár (18 362 milliárd forint)

A szinte mindenki által használt közösségimédia-szolgáltatás alapítója pólóiról, kapucnis pulóvereiről és farmerjairól ismert, azonban azt kevesebben tudják róla, hogy egy manuális váltós, csaporr hátú Volskwagennel jár. 2015-ben egyébként bejelentette, hogy Facebook részényeinek 99 százalékát jótékony célra fogja felajánlani életében.

Amancio Ortega (Zara-tulajdonos)

Vagyona: 82,3 milliárd dollár (21 586 milliárd forint)

A hazánkban is népszerű Zara ruhamárka tulajdonosa kerüli a nyilvánosságot és csendes életet él. Jellemző rá, hogy gyakran nem Michelin-csillagos éttermekben költi el ebédjét, hanem saját alkalmazottjaival, a munkahelyi menzán eszik.

Ingvar Kamprad (IKEA-alapító)

Vagyona: 43,8 milliárd dollár (11 487 milliárd forint)

A Zara tulajdonosához hasonlóan, Kampradra is jellemző, hogy kollégáival, IKEA-s menzákon eszik. Ezen kívül mindig turista osztályon repül, egy több évtizedes Volvoval jár, ráadásul előfordul, hogy buszra ül.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Judy Faulkner (programozó)

Vagyona: 4,82 milliárd dollár (1 265 milliárd forint)

A 73 éves programozó még 1979-ben alapított cégét, az Epic Systems-et, amely egészségügyi adatokat nyilvántartó rendszereket gyárt. A cég sikere sokszoros milliárdossá tette, azonban a nő nem állt át tékozló üzemmódra. Ezt jól példázza, hogy az elmúlt 15 évben állítólag összesen két autót vett.

Egy 2015 májusi levélben azt írta, hogy vagyonának felét jótékony célra fogja felajánlani. 

Soha nem vágytam arra, hogy gazdag milliárdosként fecsérlő életmódot folytassak

-mondta, majd hozzátette, hogy ehelyett arra fogja használni a pénzét, hogy mások ételhez, meleghez, menedékhez, egészségügyi ellátáshoz és oktatáshoz juthassanak.

(Business Insider)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16