24 °C Budapest
Milliókat spórolt össze a TV2 sztárja, nagy álmát váltja most valóra

Milliókat spórolt össze a TV2 sztárja, nagy álmát váltja most valóra

2017. június 22. 17:03

Sok magyar fiatalnak nagy álma, amire most Kulcsár Edina és párja készül. Örömmel újságolták el, hogy összerakták megtakarításaikat, és már keresik álmaik otthonát.

Kulcsár Edina, és kedvese még csak másfél éve alkotnak egy párt, de már nagy elhatározásra jutottak: közösen vásárolnak házat. Már egy ideje keresgélik a megfelelő ingatlant, de eddig még nem találták meg. Az is felmerült, hogy telket vesznek, és építkeznek. A fiatalok már jó ideje spórolnak, hogy megvalósítsák az álmukat.

Semmitől nem riadunk vissza, szeretnénk mielőbb megtalálni az új közös otthonunkat, vagy akár a nulláról felépíteni. Ehhez Csutival már egy ideje spórolunk. Összetettük, amink van, amit eddig gyűjtöttünk, emellett keményen dolgozunk, hogy gyarapodjon az alap. Bárhogy is alakul, abban megállapodtunk, hogy a kettőnk ízlésére alakítjuk majd

- mondta a modell-műsorvezető a Hot! magazinnak.

Vélhetően nem kizárólag az együtt töltött másfél évre gondolt Kulcsár Edina, amikor azt mondta, jó ideje spórolnak. A legtöbb magyar fiatal párnak ugyanis nagyjából tízszer ennyi időbe telik, hogy összegyűjtsön egy házra valót. Jó hír viszont, hogy akik korán elkezdik lakáscélú megtakarításaikat, azok kisösszegű havi megtakarításokkal is igen sokat gyűjthetnek össze.

Így spórolnak lakásra a magyarok

Az egyik legnépszerűbb lakáscélú megtakarítási forma ma a magyarok körében a lakás-takarékpénztár. A Pénzcentrum kalkulátoraszerint, ha 10 évre kötünk lakástakarékot, és havonta 20 ezer forintot teszünk félre, akkor a megtakarítási idő végére, több mint 3 millió forintot tudunk összegyűjteni - ez természetesen még általában nem elegendő házvásárlásra, de induló tőkének nagyon jó.

A próbakalkulációnk szerint a legjobb ajánlat a Fundamenta lakáskassza Hozamleső terméke, ezzel 3 608 558 forintot lehet megtakarítani a tízéves futamidő végére. Ennek a számlanyitási díja 70 ezer forint.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Szintén a lista elején végzett az OTP Lakástakarék Start 10 számlája (itt nincs számlanyitási díj), ezzel 3 135 255 forintot lehet összegyűjteni a kalkulátor szerint. Az Aegon Kamat Fix Plusz 10 (szintén nincs nyitási díj) számlája is jó ajánlat, 3 136 140 forint gyűlik össze tíz év alatt. Az Erste lakástakarék EgyOtthon 0149 120 hó nevű számlájának 20 ezer forint a nyitási díja, és 3 135 891 forintot lehet vele összespórolni.

Több ezer új lakás egy helyen a Portfolio Új Lakópark adatbázisában! Válogass Buda, Pest és vidék legjobb új építésű lakóprojektjei között! Nézegess képeket, tudj meg minél többet a projektekről és kérj személyre szabott ajánlatot közvetlenül a fejlesztőktől! Kattints és nézd meg a több mint 50 projektet!

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?