5 °C Budapest
Ingyen is vehetsz eurót! Elindult a pénzváltók Uberje

Ingyen is vehetsz eurót! Elindult a pénzváltók Uberje

2017. február 25. 10:00

Most indul Magyarországon közösségi pénzváltó oldal. A cég nem vált pénzt, csak a teret adja meg azoknak, akik szeretnének venni vagy eladni valutát. Az ötlet magyar, és a tulajdonosi háttér is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A magyar ötletből indított és magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező midrate.com közösségi pénzváltó oldal most startol hazánkban. A cég maga nem vált pénzt, hanem online felületet biztosít azon magánszemélyek számára, akik valutát szeretnének eladni vagy vásárolni, így segíti elő egymásra találásukat és kommunikációjukat.

Az oldal segítségével a pénzváltásból kimaradnak a pénzügyi közvetítők, így a költségek eltűnnek és lehetővé válik a valuták egymás közti lehető legjobb árfolyamon (középárfolyam - middle-rate) történő cseréje, amivel az eladó és a vevő is nyer.

Az oldal segítségével létrejött ügylet minden esetben a bankjegyek fizikai cseréjét jelenti, tehát az eladónak és a vevőnek egymással találkoznia kell, hogy létrejöhessen a tranzakció. Ki kell emeljük, hogy a két magánszemély közötti pénzváltás a hatályban lévő jogszabályok szerint törvényes, amennyiben az nem üzletszerűen történik, hanem alkalomszerűen.

Az oldal használata jelenleg teljesen ingyenes. Tervezik, hogy a jövőben bizonyos extra és kényelmi szolgáltatásokért díjat szednek majd, de az oldal mindenképpen ingyenes marad majd az egyszerű felhasználók számára.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?