20 °C Budapest
Ingyen is vehetsz eurót! Elindult a pénzváltók Uberje

Ingyen is vehetsz eurót! Elindult a pénzváltók Uberje

2017. február 25. 10:00

Most indul Magyarországon közösségi pénzváltó oldal. A cég nem vált pénzt, csak a teret adja meg azoknak, akik szeretnének venni vagy eladni valutát. Az ötlet magyar, és a tulajdonosi háttér is.

A magyar ötletből indított és magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező midrate.com közösségi pénzváltó oldal most startol hazánkban. A cég maga nem vált pénzt, hanem online felületet biztosít azon magánszemélyek számára, akik valutát szeretnének eladni vagy vásárolni, így segíti elő egymásra találásukat és kommunikációjukat.

Az oldal segítségével a pénzváltásból kimaradnak a pénzügyi közvetítők, így a költségek eltűnnek és lehetővé válik a valuták egymás közti lehető legjobb árfolyamon (középárfolyam - middle-rate) történő cseréje, amivel az eladó és a vevő is nyer.

Az oldal segítségével létrejött ügylet minden esetben a bankjegyek fizikai cseréjét jelenti, tehát az eladónak és a vevőnek egymással találkoznia kell, hogy létrejöhessen a tranzakció. Ki kell emeljük, hogy a két magánszemély közötti pénzváltás a hatályban lévő jogszabályok szerint törvényes, amennyiben az nem üzletszerűen történik, hanem alkalomszerűen.

Az oldal használata jelenleg teljesen ingyenes. Tervezik, hogy a jövőben bizonyos extra és kényelmi szolgáltatásokért díjat szednek majd, de az oldal mindenképpen ingyenes marad majd az egyszerű felhasználók számára.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?