14 °C Budapest
Hihetetlen történet: egy doboz cigiért utalt át milliárdokat

Hihetetlen történet: egy doboz cigiért utalt át milliárdokat

2017. január 22. 12:06

Bankszámla nyitásakor történt hiba miatt több milliárdos egyenlege lett egy kínai férfinek. A hiba pár órán belül kiderült, de mi lett a pénz sorsa?

Néhány órára jüanban számítva milliárdos volt egy kínai férfi, aki minderről még csak nem is tudott semmit. A Zsenmin Zsibao (Renmin Ribao) kínai lap számolt be arról az esetről, hogy Közép-Kína egyik városában egy férfi betért egy bankba, hogy számlát nyisson. Ez meg is történt annak rendje és módja szerint, de a pénzintézet egyik alkalmazottjának a hibája miatt a minimális számlaösszeg igen gyorsan 1,2 milliárd jüanra (mintegy 175 millió dollárra) dagadt. Köszönhetően a sokszoros ellenőrzésnek, néhány órán belül kiderült a hiba.

A rövid ideig jüanmilliárdos férfi gyanútlanul vette fel telefonját, ahol a bank képviselői közölték vele a tévedést és arra kérték, hogy utalja vissza a pénzt. A férfi ezt meg is tette, csak arra kérte a pénzintézetet, hogy ne büntessék meg a banki tisztviselőt, mivel szerinte "egy ilyen hibát bárki elkövethet". A bank 29 dollárnak megfelelő mintegy 300 jüannal és egy csomag cigarettával hálálta meg az együttműködést a férfinak.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06