0 °C Budapest
Hihetetlen történet: egy doboz cigiért utalt át milliárdokat

Hihetetlen történet: egy doboz cigiért utalt át milliárdokat

2017. január 22. 12:06

Bankszámla nyitásakor történt hiba miatt több milliárdos egyenlege lett egy kínai férfinek. A hiba pár órán belül kiderült, de mi lett a pénz sorsa?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Néhány órára jüanban számítva milliárdos volt egy kínai férfi, aki minderről még csak nem is tudott semmit. A Zsenmin Zsibao (Renmin Ribao) kínai lap számolt be arról az esetről, hogy Közép-Kína egyik városában egy férfi betért egy bankba, hogy számlát nyisson. Ez meg is történt annak rendje és módja szerint, de a pénzintézet egyik alkalmazottjának a hibája miatt a minimális számlaösszeg igen gyorsan 1,2 milliárd jüanra (mintegy 175 millió dollárra) dagadt. Köszönhetően a sokszoros ellenőrzésnek, néhány órán belül kiderült a hiba.

A rövid ideig jüanmilliárdos férfi gyanútlanul vette fel telefonját, ahol a bank képviselői közölték vele a tévedést és arra kérték, hogy utalja vissza a pénzt. A férfi ezt meg is tette, csak arra kérte a pénzintézetet, hogy ne büntessék meg a banki tisztviselőt, mivel szerinte "egy ilyen hibát bárki elkövethet". A bank 29 dollárnak megfelelő mintegy 300 jüannal és egy csomag cigarettával hálálta meg az együttműködést a férfinak.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 09:09