19 °C Budapest
3 éve vehetünk okostelefonnal állampapírt: kijött egy új szolgáltatás is

3 éve vehetünk okostelefonnal állampapírt: kijött egy új szolgáltatás is

Pénzcentrum
2016. december 12. 16:01

Már három éve vehetünk okostelefonnal is állampapírt: a Magyar Államkincstár (MÁK) a Pénzcentrumot arról tájékoztatta, hogy új funkciókat kapott a Mobilkincstár, és érkezett egy új kiegészítés is.

Az applikáció segítségével a MÁK ügyfelei bankkártyával vagy banki átutalással vásárolhatnak, jegyezhetnek állampapírt, és utalhatnak a megadott bankszámlaszámra - ügyfélszámlánként napi 100 ezer forint vagy 300 euró összeg erejéig.

Az alkalmazásban megtekinthetik valamennyi számlájuk törzsadatait, megváltoztathatják aktuális jelszavukat, és rögzíthetik azokat a bankszámlaszámokat, amelyekre eseti vagy rendszeres utalásokat indítanak. A Mobilkincstárba belépve az ügyfelek más adminisztratív tevékenységeket is végezhetnek, például törölhetik a már nem használt bankszámlaszámokat, illetve módosíthatják a jogosult bank adatait, de ugyanitt rendelkezhetnek az aktuális kamat- és tőkekifizetés módjáról, áttekinthetik esedékességfizetési megbízásaikat és átvezethetnek pénzösszegeket számlák között.

Az applikáció egyik különlegessége, hogy az ügyfelek grafikus formában megtekinthetik az aktuális számlaegyenlegeket és befektetési állományokat valamennyi saját és meghatalmazotti számlájukkal kapcsolatban. A napokban érkezett egy kiegészítés, a JátéKincstár: ennek célja, hogy a pénzügyi- és megtakarítási ismeretek játékos formában bővítse, és így fejlessze a tudatosabb pénzügyi és befektetési kultúrát.

A MobilKincstár szolgáltatásra vonatkozó jogosultság bármely kincstári állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálaton igényelhető, amelyhez nem kell más, mint egy kincstári értékpapír nyilvántartási-számlaszerződés, a meghatározott minimális rendszerkövetelményekkel ellátott okostelefon, valamint hozzá kapcsolódó internet elérés.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szolgáltatás iOS és Android operációs rendszerre érhető el.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?