16 °C Budapest
Figyelem! Fontos változás jön holnap a magyar bankszámláknál

Figyelem! Fontos változás jön holnap a magyar bankszámláknál

2016. október 28. 12:04

Most érdemes áttekinteni banki költségeinket, ugyanis október 29-én lép hatályba az egyszerűsített bankszámlaváltás feltételeit és határidőit rögzítő kormányrendelet. Ennek értelmében az új választott banknál úgy lehet számlát nyitni, hogy a korábbi számlavezető pénzintézetnél személyesen meg sem kell jelenni az előző számla lezárására.A Pénzcentrum részletesen foglalkozott az elmúlt hetekben az egyszerűsített bankszámlaváltással. Cikkeinket az alábbi linkekre kattintva találod:Egy hét sincs hátra: reformintézkedés jön a magyar bankszámláknálFontos változás jön a bankszámláknál: több millió ügyfelet érintKifogáscunamival láncolják magukhoz lakossági ügyfeleiket a bankok

Időről időre érdemes összehasonlítani a bankok számlacsomag ajánlatait, jelentős eltérések lehetnek ugyanis az elérhető konstrukciók között - hívják fel a figyelmet a CIB Bank szakértői. Most különösen aktuális lehet a tájékozódás, ugyanis október 29-től hatályba lép az a kormányrendelet, amely rögzíti a fizetésiszámla-váltás feltételeit és határidőit.

Ennek értelmében az új bank elintézi a csoportos beszedési megbízások, állandó átutalási megbízások áthozatalát az előző pénzintézettől, valamint a beszedők és a számlára ismétlődő átutalást teljesítő felek tájékoztatását az új bankszámláról, továbbá - ha az ügyfél kéri - akár a korábbi számla lezárását is, így az adminisztrációval, ügyintézéssel töltött idő jelentősen csökkenhet.

Bankszámlaválasztás előtt érdemes végiggondolni, milyen banki szolgáltatásokat veszünk rendszeresen igénybe. A bankszámla és az azon végzett tranzakciók bizonyos költségekkel járnak, azonban ma már találhatunk olyan számlát, amely díjmentes.

Az okostelefonok terjedésével változnak az ügyfelek igényei, szokásai is, ehhez pedig már a pénzügyi szolgáltatók is igyekeznek alkalmazkodni. Több bank már rendelkezik nemcsak internetes felülettel, de mobilapplikációval is, amellyel akár a bankszámlákhoz kapcsolódó egyes szolgáltatásokat is kiválthatjuk. Ilyen lehet például a banki SMS díja, amelyet a mobilapplikációban található értesítésekkel helyettesíthetünk, így megtakaríthatjuk az értesítési üzenetek költségeit.

A bankok időről időre akcióval díjazzák nemcsak új, de már meglévő ügyfeleiket is. Érdemes odafigyelnünk ezekre az időszakos, akár egy-egy banki termékhez kapcsolódó lehetőségekre, így további kedvezményekre, akár pénzjóváírásra is szert tehetünk. Ugyanígy megtakaríthatjuk a bankkártyánk költségeit is, ha akciós időszakban igényeljük a kártyát.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?