7 °C Budapest

Hungáriások és Quaestorosok: hamarosan lejár a határidő

2016. február 10. 19:03

Jövő hétfőig nyújthatják be a Kárrendezési Alap honlapjáról letölthető űrlapon kárrendezési kérelmüket azok a Quaestor és Hungária kötvényes károsultak, akik eddig még nem jelezték igényüket. Azoknak a Quaestor kötvényeseknek, akik korábban a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjához kérelmüket határidőben benyújtották, nincs teendőjük, az ő kérelmüket az új alap átvette. A Kárrendezési Alap a korábban beadott igényekkel együtt már több mint 32 ezer károsult kérelmét vette nyilvántartásba - áll a Beva legfrissebb közleményében.

Február 15-én éjfélig adhatják postára a Kárrendezési Alap részére a kárrendezés iránti kérelmüket azok a Quaestor és Hungária kötvényes károsultak, akik korábban még nem adták be igényüket, illetve azok a Quaestor kötvényes károsultak, akik korábban nem, vagy nem határidőben nyújtották be kérelmüket.

A határidő jogvesztő, ezért annak elmulasztása esetén nincs lehetőség a kérelmek pótlására.

2016. január 1-től lehet új kérelmeket benyújtani, a Kárrendezési Alap eddig összesen 293 Quaestor károsult és 331 Hungária károsult által beadott új kérelmet vett nyilvántartásba. A Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjától átvettekkel együtt így összesen 32395 igény vár elbírálásra.

Az Alapnál további 350-400 kérelem beadására számítanak még február 15-ig.

A Kárrendezési Alap 2016. március 31-ig vizsgálja meg a benyújtott kérelmek jogosságát, és állapítja meg a kárrendezés összegét. A jogosultakat az Alap értesíti a kárrendezés összegéről és a kifizetés részleteiről. A kárrendezés összegének meghatározásakor legfeljebb 30 millió forintot lehet alapul venni, amelyből le kell vonni a kibocsátó kötvényein 2008. január 1. óta elért hozam összegét. Ha a hozam levonása után 3 millió forint feletti összeg marad, akkor a 3 millió feletti összegből lejön 11 százalék, majd a Beva által korábban kifizetett kártalanítási összeg. Ha a hozam levonása után 3 millió forint alatti összeg marad, akkor kizárólag a Beva által kártalanításként kifizetett összeget vonják le.

A kárrendezési kérelem bejelentésére szolgáló űrlap INNEN tölthető le.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Kárrendezési Alap a www.karrendezesialap.bva.hu oldalon a továbbiakban is közzétesz minden szükséges információt, és az eljárás ideje alatt az érdeklődők munkanapokon 8-18 óra között hívhatják az ügyfélszolgálatot a 06-1-580-9490, 06-1-580-9491, 06-1-580-9492 telefonszámokon.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 19. 08:01
A lakásbiztosítás elsődleges célja, hogy anyagi védelmet nyújtson számunkra a lakásunkat és ingósága...
Holdblog  |  2024. március 19. 06:49
Az átlagos egyesült államokbeli otthon 347 ezer dollárba (körülbelül 125 millió forintba) került 202...
MEDIA1  |  2024. március 19. 00:16
Az Európai Parlament múlt héten elfogadott, az európai médiaszabadságról szóló rendelete (European M...
Kiszámoló  |  2024. március 17. 17:16
A Boeing repülőgépgyártónak nincsenek jó napjai mostanában, szinte minden napra jut egy hír, hogy sz...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem