24 °C Budapest
Pénzügyi tanácsadás - mégis, kinek az érdeke? (x)

Pénzügyi tanácsadás - mégis, kinek az érdeke? (x)

Pénzcentrum
2015. október 19. 16:29

A magyar lakosság egyre megfontoltabban és előrelátóbban gazdálkodik.

Pénzügyi jövőnket sokkal stabilabb alapokra helyezhetjük, ha nem halogatunk, hanem időben döntünk és cselekszünk. De vajon ki lehet megbízható partnerünk a döntéshozatalban?

A pénzügyi befektetések világa érdekes és sokszínű. Érdemes picit betekinteni a tanácsadási területre, hogy megértsük, kinek mi a szerepe és célja.

Adott az ügyfél, vagyis az ő pénze és a pénzügyi szolgáltató, például bank vagy brókercég. Az ügyfél és a szolgáltató egyaránt profitra törekszik - de mindketten ugyanannak a fának a gyümölcseit szeretnék leszüretelni. A játékszabályokból adódóan a pénzügyi szolgáltatónak hatalmas helyzeti előnye van: ő a ténylegesen elért hozamtól függetlenül is pénzéhez jut, nem úgy az ügyfél.

Az ügyfélnek természetesen van egyfajta kockázatvállalási hajlandósága és optimális esetben egy ezzel összhangban lévő hozamelvárása. A sok pénzügyi termék közül vélhetően több is akad, ami kielégíthetné az igényeit, azonban sokszor a pénzügyi szolgáltatónak is van igénye, mégpedig az, hogy azt a terméket adja el, mely számára legnagyobb hasznot eredményezi. Az ügyfél és a szolgáltató tehát a hagyományos - kizárólag saját terméket árusító - modellben sokszor a ring ellentétes sarkaiba kerül.


Angolszász országokban már egyre inkább az úgynevezett fiduciary broker (felelősségteljes pénzügyi közvetítő) szolgáltatást használja a lakosság, mert így termék- és szolgáltatófüggetlen környezetben a tanácsadó és az ügyfél egy irányba eveznek.

A Portfolio Tanácsadó Központ is ebben a szellemben működik. Célunk, hogy megtakarításokból igazi értéket teremtsünk, az ügyféllel együtt és annak szándékai mentén. A Portfolio másfél évtizedes pénzügyi tapasztalatával indítottuk el ezt a tevékenységi kört, így szinte minden befektetési célra tudunk megvalósítható tervet javasolni - termékfüggetlenül. Tőzsdei termékek, befektetési alapok és állampapírok segítségével alakítjuk ki a portfoliókat.

Hisszük, hogy a pénzügyi siker a fegyelmezett, szigorú szabályokat követő, a kockázatot menedzselő befektetési szemléletmód eredményeként jön létre. A tanácsadás során a fundamentális és technikai elemzés rendszerére egyaránt támaszkodunk. Elemzőink, munkatársaink mélyreható tőkepiaci ismeretekkel rendelkeznek, Persze - az önjelölt jósokkal ellentétben - a szakértők nem látják előre a jövőt, ezért munkájuk során kiemelkedő szerepet tulajdonítanak a kockázat kezelésének.

Számítson szakértelmünkre, lépjen velünk kapcsolatba!
Kiemelt területeink: hosszabb távú befektetés, kereskedés, nyugdíjcélú megtakarítás.

További információ a Portfolio Tanácsadó Központról >>
Telefon: +36 1 327 4084
E-mail: trader@portfolio.hu

A Portfolio Trader által nyújtott megbízás felvétele és továbbítása valamint a nyújtott befektetési tanácsadás a Portfolio.hu-t üzemeltető NET Média Zrt. és Magyarország egyik legnagyobb befektetési szolgáltatója, az ERSTE Befektetési Zrt. összefogásában valósul meg. A Net Média Zrt e szolgáltatások nyújtása során az Erste Befektetési Zrt. függő ügynökeként annak nevében jár el. A szolgáltatás igénybevételének feltétele egy Portfolió Online Tőzsde alapszámla megnyitása, és egy az ügynök részére szóló meghatalmazás aláírása. A Portfolio Online Tőzsde ügyfelei, így a brókeri szolgáltatást igénybevevők is Magyarország legnagyobb befektetési szolgáltatójának az Erste Befektetési Zrt.-nek az ügyfelei. A jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül befektetési tanácsadásnak, ajánlásnak vagy a Ptk. 6:64§ szerinti ajánlattételnek.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 07:40
A Media1 megtudta, hogy a gazdasági körülmények miatt bezárja a BBC History című magazint a Kossuth...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Holdblog  |  2022. május 27. 06:17
A pszichológián belül létezik az affective forecasting témakör, amelynek célja a jövőbeli viselkedés...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?