Így pakolják a vagyont Marcsika rokonai Karcagon + videó

Így pakolják a vagyont Marcsika rokonai Karcagon + videó

Pénzcentrum
2015. június 16. 18:15

Nem nyugszanak a karcagiak: Bróker Marcsika tízmilliárdos csalás-sorozata után még mindig izzik a levegő az alföldi kisvárosban.

40-50 becsapott károsult gyűlt össze Karcagon, mert a Kun-Mediátor szökésben lévő vezetőjének lánya elkezdte kipakolni éttermének berendezéseit.

Dobrai Sándorné, akit mindenki csak Marcsiként ismert, több mint 700 embert csapott be, összesen 10 milliárd forinttal.


A károsultak arra voltak kíváncsiak, hogy mikor kártalanítják őket - derül ki a Tények riportjából.

A család nyilatkozatot küldött, amelyben azt írták: az ingóságok a személyes vagyontárgyaik, és mivel nem vettek részt a bűncselekményben, jogilag semmilyen lehetőség nincs arra, hogy ők kártalanítsák az embereket.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Kun-Mediátor ügy röviden

Karcagon évekig magas kamatot ígért a befektetésekre a Kun-Mediátor utazási iroda. A városban mindenki ismerte a cég vezetőjét, Marcsikát, aki gyakorlatilag semmilyen engedéllyel nem rendelkezett pénzügyi befektetések kezelésére. Sokan vitték hozzá a pénzüket, az esetenként 20 százalékos kamat reményében. Marcsika a befektetett pénzekből fizette ki a kamatokat, de a botrány tavaszi kirobbanásakor a karcagiak megtakarításaival - a hírek szerint 10 milliárd forinttal - eltűnt. Állítólag Közép-Amerikában bujkál.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 12. 19:20