20 °C Budapest
Megvan, ki veheti át a Citibank lakossági ügyfeleit

Megvan, ki veheti át a Citibank lakossági ügyfeleit

2015. június 12. 18:06

Jó úton jár az Erste Bank, hogy megvegye a magyarországi Citibank lakossági üzletágát - értesült a Reuters. A nyilvános adatokból nem derül ki, mekkora portfólióról lehet szó.

Tavaly októberben jelentette be a Citigroup, hogy 10 más országhoz hasonlóan kivonul a magyar lakossági üzletágból. Most négy banki forrás is megerősítette a hírügynökségnek, hogy az osztrák Erste lehet a vevő. Két forrás szerint meghozták már a döntést, egyikőjük szerint pedig körülbelül egy hónap múlva jöhet a bejelentés. Az ügylet állítólag közel 10%-kal növelheti a magyar Erste jelenlegi méretét.

A Citibank lakossági üzletágáért több más bankhoz hasonlóan versenyben vagyunk. Ez az egyetlen bank, amely iránt konkrét érdeklődésünket fejeztük ki Magyarországon. Nyitottak vagyunk az akvizíciókra, de nem bármilyen áron: az árazás most nagyon fontos kérdés, drágán semmiképp sem akarunk bankot vásárolni

- nyilatkozta Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója márciusban a Portfolio-nak.

A Citibank nem erősítette meg a friss értesülést, Hencz Éva szóvivő szerint a jelenlegi szakaszban nem hozhatják nyilvánosságra a lakossági üzletág eladásának a részleteit. Hozzátette azonban, hogy az értékesítés a korábban közzétetteknek megfelelően nem érinti a vállalati portfóliót és a Citi budapesti szolgáltatási központját sem. Az Erste Group egyik bécsi szóvivője pedig úgy kommentálta az értesülést, hogy:

Kifejeztük érdeklődésünket. Várjuk az eredményt.


A Citibank, amely 1995-ben indította el lakossági üzletágát Magyarországon, ma már csak 10 fiókkal rendelkezik az országban, ezek mindegyike Budapesten található. A társaság 2009 óta az írországi székhelyű Citibank Europe Plc. fióktelepeként működik, és nem hozta nyilvánosságra magyar operációjának pénzügyi adatait. A legutóbbi elérhető, 2013-as adatok szerint a bank hitelállománya 142,1 milliárd, betétállománya pedig 428,8 milliárd forint, de hogy mindebből mennyi a lakossági üzletágé, nem tudni. A magyar Citibank lakossági üzletágára elsősorban olyan vevőt kell találni, amely érdekelt a fogyasztási hitelezésben (különösen a hitelkártyákban, amelyben élen jár a bank), emellett a Citibank prémium- és privátbanki réteghez tartozó ügyfelek kiszolgálásában.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 15:39
Hazai kommunikációért és országmárkázásért felelős kormánybiztosként az ő dolga lesz a médiával való...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?