7 °C Budapest

Elgépelték a határidőt: kevesebb napjuk maradt a károsultaknak

2015. április 9. 12:01

Már csak hat napjuk maradt április 14-ig a Buda-Cash károsultjainak arra, hogy a napokban a felszámolótól kézhez kapott kiértesítő levelek alapján - kifogás esetén - szóljanak, hiszen a levélben szereplő dátumot elgépelték, a felszámoló címét pedig rosszul írták - mutat rá cikkében a Népszabadság. Egy másik cikk pedig arra mutat rá, hogy egyelőre nem is pontosan tudni a kárigényt, illetve nem világos, hogy a lefoglalt vagyonelemek értéke, illetve az OBA által jelzett összegek közötti összhang hogyan teremthető meg.

A lap emlékeztet rá, hogy az ügymenet szerint a felszámoló minden ügyfelet értesít a rendelkezésre álló adatokról, s ha az ügyfél szerint neki több befektetése volt, mint amennyi a felszámoló nyilvántartásában szerepel, akkor jelezheti kárigényét. Így a kártalanítás során a Befektetővédelmi Alap által garantált összegen túl is kaphat kártérítést.

Lényeges, hogy a felszámolás március 5-én indult meg és ehhez képest van 40 napja a károsultaknak (hitelezőknek), hogy jelezzék követelésüket. Ez a határidő tehát április 14-re esik és ez szerepel a Buda-Cash oldalán is, de a felszámoló által kiküldött értesítő levelekben április 24.-i dátum szerepel, ami a Népszabadság szerint elgépelés miatt van így.

Külön probléma, hogy sokan csak április 3-i dátummal (nagypéntek) kapták meg a levelet, így az ünnepek miatt csak ezekben a napokban tudják megtenni, hogy az értesítőben szereplő kimutatást és a saját befektetési portfóliójuk adatait összevetik és eltérés esetén igazolásokkal együtt jelzik azt a felszámolónak.

Pikáns, hogy az értesítő levélben megjelölt állami felszámoló (a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.) a régi székhelyét adta meg, hiszen az már nem a Damjanich utcában működik, hanem a Bajcsy-Zsilinszky úton.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 2. 14:16
Partneri szerződést kötött a Szeretlek Magyarország Médiacsoport és az Adaptive Media.
MNB Intézet  |  2023. február 2. 10:52
A demográfiai trendek lassan, de biztosan rendezik át a társadalmi, gazdasági viszonyokat. Mik leszn...
Holdblog  |  2023. február 2. 10:51
Ezt most csak úgy ideraknám, mély tisztelettel. És hálával. És köszönettel. A svéd modellnek. ...
Kiszámoló  |  2023. február 2. 10:27
Kijött egy új rendelet, ami a lakásbiztosításokat érinti, az ügyfelek számára kedvezően. Az első vál...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?