15 °C Budapest
Ma már kinyitottak a DRB bankcsoport fiókjai

Ma már kinyitottak a DRB bankcsoport fiókjai

MTI
2015. február 27. 12:29

Rendben kinyitottak a Buda-Cash-ügyben érintett DRB regionális bankcsoport fiókjai pénteken, nincs jelentős sorban állás.

Nincs jelentős sorbanállás a DRB bankcsoport fiókjai előtt, a kirendeltségek ma reggel rend szerint kinyitottak. Így néznek ki az egyes helyszínek:

  • A ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Miskolc belvárosában található fiókjánál kora délelőtt nem volt sor, 3-4 ügyfél volt bent ügyet intézni.
  • A DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank pécsi fiókjai előtt pénteken az előző napokban tapasztaltakhoz képest sokkal kevesebb, mintegy tucatnyi embert várakozik folyamatosan, hogy hozzájusson pénze egy részéhez. Az ügyfelek türelmesek, rendbontás sehol sem tapasztalható.
  • A BRB Buda Regionális Bank minden fiókja kinyitott pénteken. Csákváron és Vértesbogláron a helyi bankfiók nyitása előtt már 15-20 ember várakozott, Bicskén is folyamatosan érkeztek az ügyfelek a bankba, de sorállás nem volt délelőtt.
  • A DDB Dél-Dunántúli Takarék Bank kaposvári fiókjainál péntek délelőtt már nyoma sem volt az előző napi tumultusnak, mindenhol fogadták az ügyfeleket. Az egyik pénzintézet előtt két polgárőr sétált fel-alá, de dolguk nem akadt, még várakozó ügyfelek sem voltak.

Mi történt a DRB bankcsoportnál?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt. A felügyeleti biztosok kedden átvették az intézmény irányítását annak igazgatóságától, és gondoskodnak a megfelelő működésről.

A felügyeleti biztosok kezdeményezésére az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa szerdára bankszünnapot rendelt el Buda-Cash Brókerházzal összefüggésbe hozható a DRB bankcsoport valamennyi bankjánál: a BRB Buda Regionális Banknál, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Banknál, a DDB Dél-Dunántúli Takarék Banknál és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál is.

A bankcsoport fizetőképességi helyzete miatt az MNB 60 ezer forintra csökkentette a kifizethető betétek és más források - köztük a csoportos beszedési megbízások - együttes összegét csütörtöktől. Az ügyfelek kizárólag a pénztárakban, készpénzben vehetik fel a pénzt.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?