24 °C Budapest

Ma már kinyitottak a DRB bankcsoport fiókjai

MTI
2015. február 27. 12:29

Rendben kinyitottak a Buda-Cash-ügyben érintett DRB regionális bankcsoport fiókjai pénteken, nincs jelentős sorban állás.

Nincs jelentős sorbanállás a DRB bankcsoport fiókjai előtt, a kirendeltségek ma reggel rend szerint kinyitottak. Így néznek ki az egyes helyszínek:

  • A ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Miskolc belvárosában található fiókjánál kora délelőtt nem volt sor, 3-4 ügyfél volt bent ügyet intézni.
  • A DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank pécsi fiókjai előtt pénteken az előző napokban tapasztaltakhoz képest sokkal kevesebb, mintegy tucatnyi embert várakozik folyamatosan, hogy hozzájusson pénze egy részéhez. Az ügyfelek türelmesek, rendbontás sehol sem tapasztalható.
  • A BRB Buda Regionális Bank minden fiókja kinyitott pénteken. Csákváron és Vértesbogláron a helyi bankfiók nyitása előtt már 15-20 ember várakozott, Bicskén is folyamatosan érkeztek az ügyfelek a bankba, de sorállás nem volt délelőtt.
  • A DDB Dél-Dunántúli Takarék Bank kaposvári fiókjainál péntek délelőtt már nyoma sem volt az előző napi tumultusnak, mindenhol fogadták az ügyfeleket. Az egyik pénzintézet előtt két polgárőr sétált fel-alá, de dolguk nem akadt, még várakozó ügyfelek sem voltak.

Mi történt a DRB bankcsoportnál?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt. A felügyeleti biztosok kedden átvették az intézmény irányítását annak igazgatóságától, és gondoskodnak a megfelelő működésről.

A felügyeleti biztosok kezdeményezésére az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa szerdára bankszünnapot rendelt el Buda-Cash Brókerházzal összefüggésbe hozható a DRB bankcsoport valamennyi bankjánál: a BRB Buda Regionális Banknál, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Banknál, a DDB Dél-Dunántúli Takarék Banknál és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál is.

A bankcsoport fizetőképességi helyzete miatt az MNB 60 ezer forintra csökkentette a kifizethető betétek és más források - köztük a csoportos beszedési megbízások - együttes összegét csütörtöktől. Az ügyfelek kizárólag a pénztárakban, készpénzben vehetik fel a pénzt.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 7. 09:30
A Dentsu legújabb médiapiaci előrejelzéséből kiderül, mekkorát nőhet idén és jövőre a globális reklá...
Holdblog  |  2023. június 7. 06:16
Sejtésem szerint manapság Szicília a legjobb úticél. Egyrészt azért, mert kulináris, kulturális, épí...
MNB Intézet  |  2023. június 6. 10:18
Nem feltétlenül kell feladnia az emberiségnek a gazdasági növekedést azért, hogy 2050-re elérje a ki...
Kiszámoló  |  2023. június 6. 06:49
Az OTP Bank felvette a kesztyűt a Revoluttal szemben és ingyenes, középárfolyamon végzett devizavált...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?