27 °C Budapest
3 tipp: így legyen több pénzed idén

3 tipp: így legyen több pénzed idén

2015. január 14. 13:30

Az év eleje, január első napjai jellemzően az újévi fogadalmak ideje. A legnépszerűbb vállalások között szerepel, hogy az ember az új esztendőben elhagyja valamelyik káros szenvedélyét, lead néhány kilót, többet törődik barátaival, vagy például hogy gyűjteni kezd, félre tesz.

Az emberek négyötöde, ha eddig még nem is tette, már tervezi, hogy félretesz valamilyen konkrét célra. A megtakarítással már rendelkezők 67 százaléka pedig mindenképpen folytatja ezt a jó szokását - derül ki az ősszel publikált OTP Öngondoskodási Index adataiból.

Néhány jó tanács gyűjtögetéshez:

  • Legyen minél konkrétabb célja a megtakarításnak. Érdemes az eltérő célokhoz igazodó megtakarítási formákat választani. A már idézett kutatásban a megkérdezettek harmada ma ingatlanra, tanulásra, vagy különböző képzésre tesz félre, illetve hasonlóan magas (32 százalék) azok aránya, akik a váratlan helyzetekre, vagy éppen tartós fogyasztási cikkre spórolnak. Ezekhez a már konkretizált célokhoz egy tanácsadó segítségével könnyen meg lehet találni a legjobban illeszkedő megtakarítási formát.
  • A megtakarítás legyen rendszeres! Akár már kis összeggel is érdemes elkezdeni. Ehhez vélhetően nincs is szükség olyan mértékű életmódváltásra, mint például a tervezett súly eléréséhez, de a gondolkodásba mindenképpen érdemes beépíteni. A megtakarítani szánt összeget pedig már hó elején rakja félre az ember - mintha egy csekket adna fel. A hó végén ugyanis jóval nehezebb elkülöníteni, akárcsak egy kis összeget is, a maradékból, a valóban fontos célokra.
  • Bátran vegyen igénybe segítséget az ember. Erre ma már számos modernebb megoldás is létezik, mint anyáink hagyományos kockás füzete - az ún. háztartási napló - , hiszen akár mobilapplikációkban, vagy például táblázatkezelőkben is vezethetők a költések, így átláthatóbbak és tervezhetőbbek a kiadások. Aki pedig a személyes tanácsadást részesíti előnyben, annak szakértő banki ügyintézők állnak rendelkezésére a megfelelő megtakarítási termékek kiválasztásában - tájékoztatta a Pénzcentrumot Nyitrai Győző, az OTP Bank Megtakarítási Szolgáltatások Főosztályának igazgatója.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 11:39
A műsorvezető-szerkesztő a Media1-nek azt mondta, hogy a műsorban is tettek arra való utalást, hogy...
Holdblog  |  2022. május 27. 11:29
Hold After Hours podcast. Miközben Zsiday Viktorral moonwalkolunk, egyben demisztifikáljuk Kínát, az...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?