Újabb magyar bank zár be fiókokat

Pénzcentrum
2015. január 7. 15:44

Tavaly több bank is fiókok bezárására kényszerült és jövő hét csütörtöktől öt a Sberbank öt kirendeltsége sem nyit már ki. Megkérdeztük a bankot, hogy mik a fiókok megszüntetések okai, és várhatóak-e további megszüntetések. De mi lesz így a hitelekkel és bankszámlákkal?

Miután tavaly több pénzintézet is bezárta kirendeltségeit, a Sberbank öt bankfiókját zárja be január 15-én. Ezek között négy budapesti és egy esztergomi fiókot találunk. Megkérdeztük a bankot, hogy mi az oka a bezárásoknak.

Ezért zárják be a fiókokat

A Pénzcentrum megkereste a hitelintézetet, és a bezárásokat azzal indokolták, hogy a működést a fiókhálózat újragondolásával teszik hatékonyabbá. Hozzátették, hogy az optimalizálás fióknyitást is eredményezhet.

Melyik fiókokat zárják be?

  • 1016 Budapest, Hegyalja út 7-13.
  • 1039 Budapest, Rákóczi u. 36.
  • 1089 Budapest, Baross u. 135.
  • 1113 Budapest, Villányi út 62.
  • 2500 Esztergom, Vörösmarty u. 5.

Mivel a bezárásra kerülő fiókok egy kivétellel Budapesten találhatóak, ezért az ügyfelek többségének várhatóan nem jelent nagy gondot a kirendeltségek bezárása, a Fővárosban így is 16 további bankfiók marad.

Az esztergomi ügyfeleknek viszont a közel harminc kilométerre található Pilisvörösvárig kell utazniuk, hogy személyesen vehessék igénybe a bank szolgáltatásait, ezzel Komárom-Esztergom megye egyetlen fiókja szűnik meg.

Azt persze fontos kihangsúlyozni, hogy a modern banki szolgáltatások szinte kivétel nélkül elérhetőek a netbankos felületeken, ahol a tranzakciók gyakran jóval olcsóbbak (vagy akár díjmentesek), mintha azokat személyesen intéznénk.

Miért pont ezeket a fiókokat zárják be?

A most bezárásra kerülő kirendeltségeket elsősorban az alacsony kihasználtság miatt szüntetik meg. Lényeges, hogy további bezárásokra nem kell számítani a pénzintézet szerint, így nyugodtan választhatunk magunknak Sberbank fiókot, nem kell attól tartanunk, hogy a közeljövőben megszűnne.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mi lesz így a hitelemmel és a bankszámlámmal?

Ilyen esetben a számlavezető fiók szerepét egy másik kirendeltség veszi át. Ennél a kirendeltség lesz ezentúl a számlavezető fiókunk, ahol a bankkal kötött szerződéseink megtalálhatóak többek között. Természetesen ügyeket intézni más fiókokban is tudunk, mivel az online rendszereknek köszönhetően az adatok többsége mindenhol elérhető. A számlavezető fiók szerepe így csak különleges helyzetekben fontos, viszont amennyiben nem vagyunk megelégedve az új fiókkal, úgy módunk van arra, hogy kiválasszuk a számlavezető fiókunkat.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. június 4. 07:02
A török líra öt év alatt 77 százalékot veszített értékéből az amerikai dollárral szemben írta hétfőn...
MEDIA1  |  2023. június 3. 16:18
Sokat sejtető bejegyzést tett közzé Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a közösségi...
Összkép  |  2023. június 2. 18:33
A 10-es években folytatódott a korábbi évtized népességfogyása, az elmúlt 20 évben összességében 594...
Bankmonitor  |  2023. június 2. 17:46
Jobban figyelsz a vagyontárgyaid biztonságára mint a saját testi épséged megőrzésére? Miért? Amit ed...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?