2 °C Budapest

Újabb magyar bank zár be fiókokat

Pénzcentrum
2015. január 7. 15:44

Tavaly több bank is fiókok bezárására kényszerült és jövő hét csütörtöktől öt a Sberbank öt kirendeltsége sem nyit már ki. Megkérdeztük a bankot, hogy mik a fiókok megszüntetések okai, és várhatóak-e további megszüntetések. De mi lesz így a hitelekkel és bankszámlákkal?

Miután tavaly több pénzintézet is bezárta kirendeltségeit, a Sberbank öt bankfiókját zárja be január 15-én. Ezek között négy budapesti és egy esztergomi fiókot találunk. Megkérdeztük a bankot, hogy mi az oka a bezárásoknak.

Ezért zárják be a fiókokat

A Pénzcentrum megkereste a hitelintézetet, és a bezárásokat azzal indokolták, hogy a működést a fiókhálózat újragondolásával teszik hatékonyabbá. Hozzátették, hogy az optimalizálás fióknyitást is eredményezhet.

Melyik fiókokat zárják be?

  • 1016 Budapest, Hegyalja út 7-13.
  • 1039 Budapest, Rákóczi u. 36.
  • 1089 Budapest, Baross u. 135.
  • 1113 Budapest, Villányi út 62.
  • 2500 Esztergom, Vörösmarty u. 5.

Mivel a bezárásra kerülő fiókok egy kivétellel Budapesten találhatóak, ezért az ügyfelek többségének várhatóan nem jelent nagy gondot a kirendeltségek bezárása, a Fővárosban így is 16 további bankfiók marad.

Az esztergomi ügyfeleknek viszont a közel harminc kilométerre található Pilisvörösvárig kell utazniuk, hogy személyesen vehessék igénybe a bank szolgáltatásait, ezzel Komárom-Esztergom megye egyetlen fiókja szűnik meg.

Azt persze fontos kihangsúlyozni, hogy a modern banki szolgáltatások szinte kivétel nélkül elérhetőek a netbankos felületeken, ahol a tranzakciók gyakran jóval olcsóbbak (vagy akár díjmentesek), mintha azokat személyesen intéznénk.

Miért pont ezeket a fiókokat zárják be?

A most bezárásra kerülő kirendeltségeket elsősorban az alacsony kihasználtság miatt szüntetik meg. Lényeges, hogy további bezárásokra nem kell számítani a pénzintézet szerint, így nyugodtan választhatunk magunknak Sberbank fiókot, nem kell attól tartanunk, hogy a közeljövőben megszűnne.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mi lesz így a hitelemmel és a bankszámlámmal?

Ilyen esetben a számlavezető fiók szerepét egy másik kirendeltség veszi át. Ennél a kirendeltség lesz ezentúl a számlavezető fiókunk, ahol a bankkal kötött szerződéseink megtalálhatóak többek között. Természetesen ügyeket intézni más fiókokban is tudunk, mivel az online rendszereknek köszönhetően az adatok többsége mindenhol elérhető. A számlavezető fiók szerepe így csak különleges helyzetekben fontos, viszont amennyiben nem vagyunk megelégedve az új fiókkal, úgy módunk van arra, hogy kiválasszuk a számlavezető fiókunkat.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem