27 °C Budapest

Ezt a papírt kell kitöltened, ha ingyen készpénzt akarsz

Pénzcentrum
2013. december 2. 10:32

Már lehet menni a bankokba, hogy kérjük az ingyenes készpénzfelvételt. Egy rendeletben már ki is hirdették, hogy milyen formanyomtatványt kell kitölteni. Ehhez hasonló lesz tehát az a nyilatkozat is, amivel a fiókokban is találkozhatunk.

Elméletileg netbankok keresztül is lehet kérni az ingyenes készpénzfelvételt, de mi maximum letölthető dokumentumokat találtunk az internetes felületeken. Ha ez így marad, akkor nagy sorok lesznek a fiókokban, érdemes sietni azoknak, akik február elsejétől havi kétszer, maximum 150 ezer forintot szeretnének ingyen felvenni az ATM-ekből.

Update: A Citibank internetbankján belül megtaláltuk, hol lehet kérni az ingyenes készpénzfelvételt, olvasóink jelezték, hogy az OTP-nél, az UniCreditnél és a Budapest Banknál is működik a rendszer.

Citibank Internetbank
Belépés után válassza az Ügyfélszolgálat/Írjon nekünk/Kérés küldése / Folyószámlák termékkategória (itt ki kell választani azt a fizetési számlát,amelyhez a díjmentességet kéri)/ Havi 2 db díjmentes,készpénzfelvételi nyilatkozattétel vagy visszavonásmenüpontot

Az Unicredit Banknál a nyilatkozat a következőképpen érhető el:
Netbankon keresztül belépés, majd megbízások- új megbízások-nyilatkozat ingyenes készpénzfelvételről.

Az OTP Direkten
Igénylések menüpont / Díjmentes készpénzfelvételi nyilatkozat / (nyilatkozat elfogadása) / Szla kiválasztása / IGÉNYLÉS / Megerősítés

A Budapest Bank internetbanknál az Igénylés menüpontban a Készpénzfelvételi nyilatkozat kiválasztásával elektronikusan lehet ahol lépésről-lépésre ki lehet tölteni a hiányzó adatokat, kiválasztani a bankszámlát, el lehet fogadni a feltételeket, megtenni a nyilatkozatot beküldeni a banknak.

Raiffeisen

Netbankba belépés után rögtön a Számlainformáció menüben ott virít a Nyilatkozat menüpont.

Az FHB-banknál a Netbankban, a "Banki információk" menüpont alatt található a "Készpénzfelvételi nyilatkozat".

Az Erste Netbank ingyenes készpénzfelvétel nyilatkozat helye: Ügyfészolgálat/Személyes beállítások/Nyilatkozat az ingyenes készpénzfelvételre.
(Bárki megtalálja a netbankjában, hogy hova lett elrejtve az ingyenes készpénzfelvétel igénylése, az ne felejtsen el szólni!)

Feltételek...

... a fogyasztó a 16. életévét betöltötte, Magyarországon lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és a pénzforgalmi szolgáltatónál nyilatkozatot tesz, amelyben egy számlát jelölhet meg, amelyre vonatkozik az ingyenesség.

A nyilatkozatot - amelynek tartalmát és formáját is meghatározza a rendelet - ez év december 1. és 2014. január 20. között lehet megtenni, ha a számlatulajdonos már február 1-től igénybe akarja venni a kedvezményt.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina
38. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A siketek világnapja
Szeptember 26.
Tengerészeti világnap
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Szeptember 26.
A fehér kendő napja
Szeptember 26.
A szív világnapja
Szeptember 26.
A Szentírás vasárnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?