Ezt a papírt kell kitöltened, ha ingyen készpénzt akarsz

Pénzcentrum
2013. december 2. 10:32

Már lehet menni a bankokba, hogy kérjük az ingyenes készpénzfelvételt. Egy rendeletben már ki is hirdették, hogy milyen formanyomtatványt kell kitölteni. Ehhez hasonló lesz tehát az a nyilatkozat is, amivel a fiókokban is találkozhatunk.

Elméletileg netbankok keresztül is lehet kérni az ingyenes készpénzfelvételt, de mi maximum letölthető dokumentumokat találtunk az internetes felületeken. Ha ez így marad, akkor nagy sorok lesznek a fiókokban, érdemes sietni azoknak, akik február elsejétől havi kétszer, maximum 150 ezer forintot szeretnének ingyen felvenni az ATM-ekből.

Update: A Citibank internetbankján belül megtaláltuk, hol lehet kérni az ingyenes készpénzfelvételt, olvasóink jelezték, hogy az OTP-nél, az UniCreditnél és a Budapest Banknál is működik a rendszer.

Citibank Internetbank
Belépés után válassza az Ügyfélszolgálat/Írjon nekünk/Kérés küldése / Folyószámlák termékkategória (itt ki kell választani azt a fizetési számlát,amelyhez a díjmentességet kéri)/ Havi 2 db díjmentes,készpénzfelvételi nyilatkozattétel vagy visszavonásmenüpontot

Az Unicredit Banknál a nyilatkozat a következőképpen érhető el:
Netbankon keresztül belépés, majd megbízások- új megbízások-nyilatkozat ingyenes készpénzfelvételről.

Az OTP Direkten
Igénylések menüpont / Díjmentes készpénzfelvételi nyilatkozat / (nyilatkozat elfogadása) / Szla kiválasztása / IGÉNYLÉS / Megerősítés

A Budapest Bank internetbanknál az Igénylés menüpontban a Készpénzfelvételi nyilatkozat kiválasztásával elektronikusan lehet ahol lépésről-lépésre ki lehet tölteni a hiányzó adatokat, kiválasztani a bankszámlát, el lehet fogadni a feltételeket, megtenni a nyilatkozatot beküldeni a banknak.

Raiffeisen

Netbankba belépés után rögtön a Számlainformáció menüben ott virít a Nyilatkozat menüpont.

Az FHB-banknál a Netbankban, a "Banki információk" menüpont alatt található a "Készpénzfelvételi nyilatkozat".

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Erste Netbank ingyenes készpénzfelvétel nyilatkozat helye: Ügyfészolgálat/Személyes beállítások/Nyilatkozat az ingyenes készpénzfelvételre.
(Bárki megtalálja a netbankjában, hogy hova lett elrejtve az ingyenes készpénzfelvétel igénylése, az ne felejtsen el szólni!)

Feltételek...

... a fogyasztó a 16. életévét betöltötte, Magyarországon lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és a pénzforgalmi szolgáltatónál nyilatkozatot tesz, amelyben egy számlát jelölhet meg, amelyre vonatkozik az ingyenesség.

A nyilatkozatot - amelynek tartalmát és formáját is meghatározza a rendelet - ez év december 1. és 2014. január 20. között lehet megtenni, ha a számlatulajdonos már február 1-től igénybe akarja venni a kedvezményt.

 

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18