Tízezreknek emelték a nyugdíját Magyarországon - heti összefoglaló

Pénzcentrum2013. november 10. 18:40

Visszamenőleg is megkapták nyugdíj-kiegészítésüket a politikai rehabilitáltak. Az intézkedés 87 ezer embert érint saját és özvegyi jogon. Ez, és sok más érdekes cikk a Pénzcentrum.hu 45. heti hírösszefoglalójában. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Tízezreknek emelték a nyugdíját Magyarországon: Te köztük vagy?
Visszamenőleg is megkapták nyugdíj-kiegészítésüket a politikai rehabilitáltak. A kabinet a közelmúltban fogadta el annak a kormányrendeletnek a módosítását, amelynek alapján a politikai rehabilitáció címén járó juttatások 16,2 százalékkal emelkedtek.

Pofátlanság: így lopják az áramot Magyarországon 2013-ban
Hiába a figyelmeztetés, és a tiltás, mégis sokan figyelmen kívül hagyják a veszélyeket és saját hasznukra megpróbálnak rácsatlakozni a villamosenergia hálózatra. Így tett az a vésztői család is, akinél a napokban tartottak házkutatást a rendőrök. A lakásban 30 fokos meleg fogadta az egyenruhásokat.

Ezek a legjobb szállodák Magyarországon: itt a luxuslista!
Toplista készült Magyarország legjobb szállodáiról. A régiókra osztott rangsort Budapesten a Gresham Palota, Kelet-Magyarországon az Andrássy Rezidencia, míg a Dunántúlon a Relais & Chateaux Hertelendy vezeti.

Pénzcentrum.hu tematikus hét: SZÉP kártya 2013

Örülhet, aki ezt kapja főnökétől: milliók járhatnak jól
Év végén is többet kaphatnak a szerencsés dolgozók
Hány hosszú hétvége lesz jövőre, mi maradt az idei évre?
Ezt biztos nem tudtad: erre is jó a SZÉP kártyád
Te is sokat nyerhetsz: milliárdokat kapnak a magyar dolgozók

Sem sportcentrum, sem parkolók nem épülnek a Normafán
Sem sportcentrum, sem parkolók nem épülnek fent a Normafán - emelte ki a XII. kerületi lakosoknak címzett levelében Pokorni Zoltán, a Hegyvidéki Önkormányzat polgármestere.

Mutatjuk, hogyan kaszálhatsz duplán az állampapírokon

Újabb hasznos tippel szeretnénk ellátni azokat, akik a csökkenő betéti kamatokat látva inkább állampapírba fektetnék a pénzüket. Sokan rendelkeznek hitelkártyával, mégsem azzal vásárolják meg befektetésüket. Pedig az állampapírok a webkincstárban is elérhetőek, ahol hitelkártyával is fizethetünk, így a jóváírások révén extra hozamhoz juthatunk.

Ennyit spórol egy magyar család, ha ingyen lesz a készpénz
Nem kérdés, hogy alaposan átszabja a bankszámlacsomagokat az a már benyújtott törvényjavaslat, amely teljesen ingyenessé tenné a készpénzfelvételt február elsejétől. De mire számíthatunk, mennyit spórolunk ezzel évente? A legnépszerűbb számlacsomagok esetén néztük meg, hogy mit jelentene a változás, ha a bankok nem növelnék egyéb díjaikat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kinek jár az olcsó hitel? Figyelj, nehogy lemaradj
Javában dübörög a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Hitelprogramjának második szakasza. Az első program során 701 milliárd forint forrás került a vállalkozásokhoz, ennél is nagyobb összeget használtak fel hitelkiváltásra. Ezzel óriási fordulat történt a gazdaságban, hosszú idő óta először nőtt a vállalatok hitelállománya. Ezt a folyamatot hívatott fenntartani az a további 2 000 milliárd forint, amit az MNB 2014 végéig remél a cégeknek kiosztani.

Címkék:
öngondoskodás,