Brutális díjemelésre derült fény egyes bankoknál - heti összefoglaló

Pénzcentrum2013. október 20. 13:12

A jelek szerint a nagyobb bankok biztosan behajtják a tranzakciós adó miatt kieső bevételeik egy részét. Elsősorban a mikro- és a kisvállalkozásokat szemelték ki erre a célra, egyes cégek azzal szembesülhetnek, hogy a számlavezetés több ezer forinttal emelkedett az elmúlt hónapban, de több banknál jelentősen nőtt a készpénzfelvétel díja és az átutalás költsége. Ez, és sok más érdekes/hasznos cikk a Pénzcentrum.hu 42. heti hírösszefoglalójában. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Brutális díjemelésre derült fény egyes bankoknál
A nagyobb bankok biztosan behajtják a tranzakciós adó miatt kieső bevételeik egy részét. Elsősorban a mikro- és a kisvállalkozásokat szemelték ki erre a célra, egyes cégek azzal szembesülhetnek, hogy a számlavezetés több ezer forinttal emelkedett az elmúlt hónapban, de több banknál jelentősen nőtt a készpénzfelvétel díja és az átutalás költsége. A legérdekesebb, hogy egyes bankok csak néhány hónapig szedik be a szokásos díjak többszörösét az ügyfeleiktől.

Pénzcentrum.hu LAKÁSBIZTOSÍTÁS HÉT

Betörés, gázrobbanás, viharkár, árvíz, lakástűz. A televíziós híradások tele vannak a különféle katasztrófahelyzetekről szóló tudósításokkal. A képsorokat látva egyértelműen látszik, hogy egy-egy baleset vagy természeti csapás óriási károkat okoz az ingatlan tulajdonosának. A néző ilyenkor felsóhajt, hogy szerencsére nem vele történt mindez. De vajon tovább is jut a megkönnyebbülésnél?

Nem törődtek a kockázatokkal: mindenüket elveszítették
Így spórolhatsz tízezreket a lakásbiztosításon
Nem fizet a biztosító? Itt a megoldás
A magyarok fele pórul járt: veled nem történhet meg?
Kiraboltak, beáztam: mikor fizet a biztosító? A szakértő válaszol

Itt a kormány nagy ígérete, nézd meg te is, mennyit nyerhetsz!
A 2014-es adótörvény-módosítások legfontosabb eleme a családi adókedvezmény kiterjesztése. A korábban ismertetettek szerint az szja-n felül a 7%-os egészségbiztosítási és 10%-os nyugdíjjárulékból is igénybe vehető lesz a gyermekek után járó kedvezmény.

Mikor jön az őszi szünet? Hány hosszú hétvége maradt az idei évre?
A legtöbb család számára fontos kérdés, hogy mikor lesz az őszi, és mikor a téli szünet, hogyan érdemes időzíteni a szabadságokat az év hátralévő részében.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Életveszély a magyar lakásokban: eddig 4 halálos áldozat
Hivatalosan is kezdetét vette Magyarországon a fűtési szezon, mely egyet jelent a szén-monoxid mérgezéses esetek elszaporodásával is. Idén eddig három felnőtt és egy gyermek veszítette életét az egyik leggyakoribb háztartási balesetben.

Örülsz a rezsicsökkentésnek? Pedig, ha ezt tudnád...
A tűzifa és szén árának csökkentése következtében többen és többet fűtenének ezekkel az anyagokkal, így jelentősen növekedne a légszennyezés. Ennek hatására a rezsicsökkentés jóval nagyobb terhet róna a társadalomra, mint amennyit az érintett lakosok megtakarítanának az árcsökkenéssel. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a kormány nem szabályozza a tüzelőanyagok minőségét.

Hatalmas katedrálist építene a kormány Budapesten?
Makovecz Imre hátrahagyott tervei közül a kormány megvalósítaná azokat, amiket lehet. Több száz épület is szóba jöhet. Szavazz, Te melyiket választanád!

Címkék:
öngondoskodás,