Kiderült: ennyi a rokkantnyugdíja a legendás magyar zenésznek

Pénzcentrum2013. szeptember 30. 15:05

Nyugdíjáról vallott Som Lajos. A Piramis legendás gitárosa nem áll túl jól anyagilag.

Nem szégyellte bevallani a Blikknek Som Lajos, hogy milyen kevés pénzből él. A Piramis legendás zenészének havi 45 ezer 80 forint a rokkantnyugdíja.

MOST ÉRKEZETT! ENNYIVEL EMELKEDNEK A NYUGDÍJAK JÖVŐRE! KATTINTS!

"Bántó, hogy a szomszédomban lakó rokkantnyugdíjas 20 ezerrel többet kap, de panaszkodni nem akarok. Nélkülöznöm nem kell, és különben is, mindenkit túl fogok élni." - mondta a lapnak a zenész, aki hamarosan önéletrajzi könyvet jelentet meg.

Folyamatos a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata

Várhatóan a jövő év végéig fejezik be annak a csaknem 200 ezer megváltozott munkaképességű embernek a felülvizsgálatát, akik korábban rokkantsági nyugdíjban részesültek. Az első "rehabilitáltak" legkorábban csak 2014-ben jelennek majd meg a munkaerőpiacon.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A hivatalos adatok szerint tavaly valamivel több, mint 44 ezer ember felülvizsgálatát végezte el a szakhatóság. Az érintettek 11 százalékáról állapították meg, hogy egészségkárosodásuk mértéke nem éri el a 40 százalékot, ezért ők elestek mind a rokkant-, mind pedig a rehabilitációs ellátástól. Ez utóbbira a felülvizsgáltak közül több mint tizenkétezren váltak jogosulttá, míg a vizsgálaton részt vettek nagyobb részét, több mint 27 ezer embert továbbra is rokkantnak minősítették.

Az új igények száma folyamatosan csökken, az ezredfordulót követően még évi százezer fölött volt, 2005 óta évről-évre kevesebben kérik leszázalékolásukat, és a tavalyi igényszám már mindössze fele annyi, mint a két évvel korábbi.

Címkék:
nyugdij, öngondoskodás, rokkantak, rokkantsági felülvizsgálat,