Ennyi, vége: a kártyás vásárlás sem ingyenes többé

Pénzcentrum2013. július 5. 10:02

A Citibank sem bírta tovább, kijött az új hirdetmény, amiben a legtöbb számlacsomag esetén még a kártyás vásárlásért is fizetni kell. A díj az új adómértékkel megegyező, tehát 3 ezrelék az elektronikus pénzmozgások után és 6 ezrelék a készpénzfelvételre.

MKB, Budapest Bank, Erste és a Mohácsi Takarék után a Citibank is áthárítja az adóemelés utáni plusz költségeit. Más bankok a kártyás vásárlás költségeihez eddig nem nyúltak, de a Citibank  az Új 0 forintosnak nevezett számlacsomag kivételével ezt is 3 ezrelékes díjjal terheli. Tehát 100 ezer forint költés után 300 megy az államkasszába és ezt a bank ügyfelei fizetik.

Kattints: Az Erste is lépett, díjat emelt

Még tovább várunk, valószínű, hogy egyre több bank jelenti be a tranzakciós illeték áthárítását. Eddig a bankok többségénél még nem kell fizetni a kártyás vásárlásoknál, hogy ez továbbra is így maradhat-e az valószínűleg a következő hetekben dől el. A Citibank most is fenntartotta az ingyenességet a fő számlacsomagjánál, ami talán jó előjel lehet.

A bank fő számlacsomagjához, a "0 forintos"-hoz 2 milliós számlaegyenleget kell fenntartani különben közel 4 ezer forintos számlavezetési díjat fizethetünk. A pénzre magasabb kamat jár és több szolgáltatás is ingyenes marad, de mégsem mindenki számára elérhető konstrukcióról van szó.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem lát túl Varga a saját bankszámláján: ő tényleg nem fizeti meg az új adót

A hitelkártyák esetén eddig is áthárította a költségeket a bank, ezután se várható ez másképp.

Címkék:
bankszámla, öngondoskodás, Citibank, tranzakciós illeték, varga-csomag,