Robbantott az OTP: bankon belül is érdemes már számlát váltani

Pénzcentrum2013. május 26. 08:02

Legújabb számlacsomag körképünk meglepetése az OTP Simple számlacsomagja, melynek új kondícióival a többi bank nehezen tud versenyezni. A tranzakciós díj bevezetése után közel fél évvel átlagos számlahasználat esetén évente közel 10 ezer forintba kerül a számlavezetés a legolcsóbb bankban. Nézz körül te is, hogy jó helyen bankolsz-e?

Nem újdonság az OTP Simple számlacsomagja, bár még a bank honlapján sem találjuk meg a kondícióit, ugyanis a bank ügyel arra, hogy ne mosódjon össze a számlacsomag és a bank neve. Ezért a Simple oldalán is csak alul találjuk meg az OTP logóját. A bank hivatalos oldalán meg hiába keressük ezt a számlacsomagot a többi között, érdemes tehát alaposan tájékozódni vagy direkt a Simple számlacsomagra is rákérdezni a fiókokban, hiszen számításaink szerint ez sokkal kedvezőbb, mint a bank többi terméke. Ráadásul már eltörölték a korhatárt is, 35 év felett 150 ezer forintos jóváírással tehát bárkinek lehet a legnagyobb magyar bankban is olcsó bankszámlája.

A legnagyobb bankok ajánlatait hasonlítottuk össze átlagos számlahasználat mellett, ami 1 db eseti utalás 10 000 Ft összértékben, 3 db csoportos beszedés 30 000 Ft összértékben, 1 db készpénz felvétel saját ATM-ből 30 000 Ft értékben és 1 db kp felvétel idegen ATM-ből 30 000 Ft értékben tartalmaz. A BankRáció.hu kalkulátorával személyre is szabott ajánlatok közül válogathatsz.

Az OTP csomagjáról még néhány szót, hiszen elsőként került fel egyáltalán a listánkra. A számlacsomag alapból ingyenes, de így a készpénzfelvét például pénzbe kerül. 299 forintért megvásárolható több ugynevezett modul, amivel például 2 készpénzfelvételt kaphatunk. Ezt a számlacsomag díjaként tüntettük fel, pedig valójában ez az ATM használatot terheli. Van még sms modul, amivel az értesítések lesznek ingyenesek, érdemes személyre szabni ezt a számlát.

Éves díjak tekintetében 100 forinttal sincs lemaradva a második helyen az FHB aktív számlája, amihez 120 ezer forintos jóváírás szükséges. Második éves költségeket összehasonlítva dobogós még az Unicredit Nonstop+ számlája, de ez már több ezer forinttal is többi kerül a fenti tranzakciók mellett. A legjobb nem Simple OTP-s számla közel 30 ezer forintba kerül havonta az ügyfeleknek, tehát bankon belül is óriási a különbség, érdemes lehet váltani.

Címkék:
bankszámla,