Csaló, átverős brókerek: friss lista!

Pénzcentrum2013. január 30. 15:03

Lebuktak a csaló brókerek A pénzügyi tevékenységek engedélyhez, illetőleg bejelentéshez kötöttek. Ilyen engedélyt a PSZÁF ad ki. Nem érdemes tehát olyan szervezetben megbízni, akik hasonlót nem tudnak felmutatni. Most a PSZÁF maga is közzétett egy listát az ilyen engedéllyel nem rendelkező cégekről, köztük van az a FUTURE REAL ESTATE Ltd. is, melyre már a Pénzcentrum is rég felhívta az olvasók figyelmét. Továbbra is kerüljük el a hasonló csalókat.

A PSZÁF által közzétett listán különböző szolgáltatásokat nyújtó cégek megtalálhatóak. Van látszólag devizakereskedéssel, befektetéssel, betétgyűjtéssel foglalkozó cég is. A FUTURE REAL ESTATE Ltd.-hez hasonló vállalkozások is szép számmal akadnak. Erről a cégről mi is bővebben írtunk, hiszen agresszív kampányuk sokakhoz eljutott, több száz embert próbáltak hetente meggyőzni, hogy százezreket fizessenek be a rendszerükbe.

A teljes történet itt olvasható: Kiút a hitelcsapdából? Kicsalnák a devizahitelesek utolsó fillérjeit is

A PSZÁF - folyamatos piacmonitoring tevékenysége, valamint a hozzá érkező fogyasztói bejelentések, illetve hatósági jelzések alapján - felhívja a figyelmet arra, hogy a lenti listán szereplő szolgáltatók, illetve platformok a PSZÁF engedélyével nem rendelkeznek, nyilvántartásában azok nem szerepelnek, a PSZÁF engedélyéhez kötött tevékenység folytatására nem jogosultak.

Még ha körültekintően végigolvassuk a listát, akkor sem lehetünk biztosak, hogy nem csalóval van dolgunk. A PSZÁF listája csak a már lebukott, bejelentett cégek listáját tartalmazza. Legyünk mindig körültekintőek és győződjünk meg a cégek megbízhatóságáról. Az irreális magas hozamot ígérő ajánlatok esetén különösen legyünk gyanakvóak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Lebuktak a csaló brókerek - teljes lista

Címkék: