Bajban több tízezer rokkantnyugdíjas: ketyeg az órájuk

MTI
2012. március 28. 17:33

A rokkantnyugdíjasok negyede még nem jelentkezett be felülvizsgálatra hétfőig a nyugdíjbiztosítási igazgatóság területi kirendeltségeihez, pedig március 31-én lejár ennek a határideje - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Bővebben: Rokkantnyugdíjasok: fontos információk a felülvizsgálatról

A tárca tájékoztatása szerint a mintegy 196 ezer rokkantnyugdíjas közül 148.500-an fordultak eddig az intézményhez, noha minden érintettet levélben tájékoztattak.

Ez azt jelenti, hogy a bejelentkezést elmulasztó 47.500 ember májustól automatikusan elveszíti eddigi járandóságát, illetve ellátását, ha ezt a következő néhány napban nem teszi meg. Abban az esetben, ha valaki elmulasztja a határidőt, igazolási kérelmet terjeszthet elő. Korábban már több érdekvédelmi szervezet is arra kérte az érintetteket, időben adják be felülvizsgálati kérelmüket.

Szakály József, a Mozgáskorlátozottak Egyesületei Országos Szövetségének főtitkára mint elmondta, március 31-éig az 57 évesnél fiatalabb, korábban 3-as kategóriájú rokkantnyugdíjasoknak kell bejelentkezniük felülvizsgálatra a nyugdíjbiztosítási igazgatóság területi kirendeltségeihez.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A főtitkár szerint a jelentkezési határidőt követően az újraminősítést 2013 végéig végzik el, amíg ez nem történik meg, addig az érintettek tovább kapják az ellátásukat. A felülvizsgálat nem mindenki számára lesz pozitív, lesznek olyanok, akik a mostani ellátást tovább fogják kapni, és lesznek olyanok, akikről a rehabilitálhatóságot állapítják meg, és megpróbálják őket visszairányítani a munkaerőpiacra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06