Havi 5000 forintot kér az OTP a túléléshez

Pénzcentrum2012. március 12. 15:34

Május végéig havi 1000, június 1-től pedig havi 5000 forint kötelező tagdíjat kell fizetniük az OTP Magánnyugdíjpénztár tagjainak - hívta fel a figyelmünket egy olvasónk a pénztár honlapján közölt küldöttgyűlési határozatra. Az öthavi díjat június 30-ig lehet egy összegben befizetni.

A tagdíj a pénztár szolgáltatásainak fedezetére, valamint a pénztárszervezet működtetésére a pénztártagok által önkéntesen vállalt, rendszeresen fizetett pénzbeli hozzájárulás - hangsúlyozza a közlemény. A közgyűlés döntése szerint 2012. január 1. és 2012. május 31. között a tagdíj legkisebb mértéke havi 1 000 forint, amely egy összegben befizethető 2012. június 30-ig. Június 1-től minden pénztártagnak legalább havi 5000 forint tagdíjjal kell számolnia.




Az egységes tagdíjnál nagyobb összeget is lehet fizetni. A tagdíjbevételek 99,1 százaléka a fedezeti tartalékot, 0,9 százaléka pedig a működési tartalékot gyarapítja.

Amennyiben valaki a tagdíjbefizetésen kívül hozzá kíván járulni a pénztár működéséhez, akkor adományt is befizethet a pénztár részére. Tudni kell azonban, hogy az adomány nem a pénztártag számláját gyarapítja, hanem a pénztár működését finanszírozza. Az OTP Magánnyugdíjpénztárban az állami rendszerbe történő visszalépési lehetőség megnyitása után megközelítően 17 600 tag maradt, akik mindössze 2,3 százalékát teszik ki a korábbi tagságnak.

Az ING a múlt héten közölte: azt javasolja, hogy 2013-tól évente 4000 forint adománnyal járuljanak hozzá a tagok a magánnyugdíjpénztár működéséhez. Ehhez arra is szükség van, hogy a több mint 19 ezer tag közül mindenki megfizesse ezt az összeget, s ne változzon a jogszabályi környezet. A nyugdíjpénztár tervei szerint a minimum tagdíjat havi 500 forintban állapítja meg, a magán-nyugdíjpénztári vagyon érdemi gyarapításához pedig havi 4-8000 forint tagdíjbefizetést javasol tagjainak. A tagdíjbefizetések minimális összegét a nyugdíjpénztárak következő közgyűlésének kell meghatároznia.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

 

Címkék:
magánnyugdíjpénztár otp,